ITALIJA

Donaruma postavio uvjete, kako će se to odraziti na Begovića

Želi da se unese odštetna klauzula

Begović i Donaruma: Ko ostaje u Milanu. AC Milan

Avaz.ba

15.6.2020

Italijanski golman Đanluiđi Donaruma (Gianluigi Donnarumma) namjerava produžiti ugovor s Milanom, ali želi da u novi ugovor bude uključena odštetna klauzula od 60 miliona eura, koja bi se mogla aktivirati ako klub ne izbori Ligu prvaka. Tako bi 21-godišnji golman mogao promijeniti klub, a za njega ima itekako interesa.

Prema pisanju italijanskih medija, pregovori dobro napreduju, a Donarumi ugovor s Milanom traje do juna naredne godine. On zarađuje godišnju plaću od šest miliona eura, a sada insistira da istu plaću ima i u novom ugovoru, iako vlasnici kluba nastoje smanjiti troškove za plaće igrača. 

Mladog Italijana u svojim redovima žele vidjeti brojni evropski velikani kao što su Juventus, Real Madrid i PSG, ali je pitanje ko bi ovog ljeta, nakon krize s koronavisum mogao platiti taj iznos.

Podsjećamo, Donarumi je rezerva Asmir Begović. Bh. reprezentativac je na posudbi iz Bornmuta, pa se otvara pitanje hoće li Milan zatražiti produženje pozajmice nakon isteka ove sezone, posebno ako Donaruma ode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.