UEFA

Završeni pregovori: Poznati svi detalji za završnicu Lige prvaka

Dosada su četiri kluba, Atalanta, RB Lajpcig, Atletiko Madrid i PSG-e, izborili plasman u četvrtfinale, dok preostala četiri para osmine finala moraju odigrati revanš susrete

Pjanić: Ambasador bh. fudbala u evropskoj eliti. Arhiv

Avaz.ba

16.6.2020

Ovosezonska fudbalske Liga prvaka trebala bi biti završena "Final 8" turnirom koji će se održati u Lisabonu tokom 10 dana, piše u planu kojega bi Izvršni odbor Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) trebao potvrditi sutra, navodi vodeća svjetska novinska agencija pozivajući se na izvor blizak pregovorima koje su vodili klubovi i UEFA.

Prema tom izvoru, jučer je dogovoren konsenzus za takav plan te bi u srijedu taj dogovor trebao i formalno biti potvrđen.

Dosada su četiri kluba, Atalanta, RB Lajpcig, Atletiko Madrid i PSG-e, izborili plasman u četvrtfinale, dok preostala četiri para osmine finala moraju odigrati revanš susrete. Tako bi se dvoboji Juventus - Lion, Mančester siti - Real Madrid, Barcelona - Napoli i Bajern - Čelsi trebali igrati u Torinu, Mančesteru, Barceloni i Minhenu, a ukupni pobjednici bi izborili završni turnir u Lisabonu.

Četvrfinalni susreti igrali bi se od 12. do 15. avgusta, polufinala 18. i 19. avgusta, a finale 23. avgusta. Domaćini bi bili stadioni Luž i "Jose Alvalade", prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.