REKORDMEISTER

Bajern stigao do 30. titule šampiona Njemačke

U Bremenu pobijedili Verder rezultatom 1:0

Bajern slavio pobjedu. AFP

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

16.6.2020

Bajern slavio pobjedu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Pobjedom u Bremenu protiv Verdera od 1:0, Bajern iz Minhena je stigao do 30. šampionske titule u Bundesligi i rekordne osme uzastopne, što ga čini apsolutnim vladarom njemačkog fudbala. "Rekordmeister", nadimak je koji Bavarci nose već godinama, a od večeras on ima još veću težinu.

Do 13. uzastopne prvenstvene pobjede stigli su rutinski, zahvaljujući 31. pogotku Roberta Levanodovskog u sezoni, mada su u završnih desetak minuta drhtali pošto je lijevi bek Alfonso Dejvis isključen zbog dva žuta kartona. Mogao je Verder da stigne u nadoknadi do dragocenog boda koji bi mu puno značio u borbi za opstanak, ali je maestralni Manuel Nojer fenomenalnom intervencijom spriječio bilo kakvo iznenađenje.


Slavlje igrača Bajerna. AFP

Apsolutnom dominacijom i golom odluke Levandovskog u 43. minutu poslije sjajne akcije i asistencije Džeroma Boatenga, Bajern je izborio još jednu titulu. 

Ekipa Hansija Flika svjesna je da je daleko najjača u ovoj ligi i da nema nikakvu konkurenciju, pa su takvu igru i pružili. 

Ovim trijumfom, Bajern je dva kola prije kraja otišao na deset bodova razlike u odnosu na drugoplasiranu Borusiju iz Dortmunda i matematički overio titulu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.