NION

Zvanično: UEFA odredila termine završnice Lige prvaka

Odlučeno je i da format Evropskog prvenstva 2021. godine ostane nepromijenjen, odnosno da će se mečevi igrati u 12 gradova...

Pozbnati svi detalji završnice evropskih kupova. Arhiv

Avaz.ba

17.6.2020

Fajnaj-ejt Lige prvaka igrat će se u Lisabonu, objavili su iz UEFA poslije završenog sastanka Izvršnog odbora kuće evropskog fudbala.

Naime, utakmice četvrtfinala bit će odigrane 12, 13, 14. i 15. avgusta, polufinala su 18. i 19, a finale je na programu 23. avgusta.

Za sada je poznato da su među osam najboljih Atalanta, Atletiko Madrid, Pari Sen Žermen i Lajpcig, a preostala četiri putnika bit će poznata poslije revanš utakmica Juventus – Lion, Barcelona – Napoli, Mančester siti – Real Madrid i Bajern – Čelsi.

Također, odlučeno je i to da se lokacije revanš mečeva neće mijenjati... 

S druge strane, zakazan je i Superkup Evrope za 24. septembar u Budimpešti.  Žrijeb za "Final 8" Lige prvaka bit će obavljen sredinom jula, odnosno prije revanš mečeva osmine finala. 

Što se tiče završnice Evropske lige, ona će se igrati u Njemačkoj između 10. i 21. avgusta. Finale Evropske lige bit će odigrano 21. avgusta u Kelnu.

Odlučeno je i da format Evropskog prvenstva 2021. godine ostane nepromijenjen, odnosno da će se mečevi igrati u 12 gradova...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.