FK SARAJEVO

Oremuš produžio ugovor

Drago mi je što smo dogovorili nastavak saradnje, rekao je iskusni veznjak

Oremuš i Hadžić. FK Sarajevo

Piše: Avaz.ba

17.6.2020

Hrvatski internacionalac Mirko Oremuš (31) nastaviti će igrati u bordo dresu i sljedeće sezone, saopćeno je iz FK Sarajevo. Iskusni veznjak istakao je kako je zadovoljan što je dogovoren nastavak saradnje s novim-starim prvakom s Koševa. 

- Drago mi je što smo dogovorili nastavak saradnje. Iza nas je uspješna sezona u kojoj smo odbranili titulu, rekao je Oremuš, te dodao: 

- Ostaje žal za tim utakmicama u Evropi u kojima ostaje dojam da smo mogli više, ali ove sezone imamo priliku da popravimo taj učinak. U Sarajevu se osjećam odlično i nadam se da ćemo u sezoni koja je pred nama uspjeti da ostvarimo zadane ciljeve.

Tridesetjednogodišnji Splićanin do sada je odigrao 10 utakmica za Sarajevo, a uspio je postići i pogodak na svom debiju protiv škotskog Seltika na Koševu... Nakon nezgodne povrede zadobijene u revanšu u Glazgovu, Mirko je propustio većinu prvog dijela sezone, a vratio se na teren krajem oktobra prošle godine, te je pokazao zavidnu formu

- Drago nam je što smo dogovorili nastavak saradnje sa Mirkom. Potpisali smo ugovor na godinu, uz opciju produženja na kraju sezone. Mislim da je to najbolja opcija i za nas, a i za Mirka, te da ćemo nastaviti uspješnu saradnju, rekao je  Emir Hadžić, koordinator sportskog segmenta kluba s Koševa. 

Oremuš je u FK Sarajevo došao prošlog ljeta kao slobodan igrač, a do sada je nastupao za Hajduk, Hapoel Tel Aviv, Hapoel Akru, RNK Split, Aškeleon i Hapoel Rananu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.