REPREZENTACIJA

Bajević: Nema odustajanja od onoga što smo zacrtali

Važno je samo da se stabilizuje ova situacija sa koronom i da se počne normalno trenirati i igrati

Bajević: Moramo prihvatiti to što je ponuđeno. Arhiv

Piše: Avaz.ba

18.6.2020

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u septembru počinje novi ciklus u UEFA Ligi nacija, u kojoj će u ovoj sezoni nastupati u najjačoj, A-diviziji. "Zmajevi" su u grupi s Italijom, Poljskom i Holandijom, a termini susreta u Ligi nacija su od 3. do 5. septembar, i 6. - 8. septembar, 10./11. i 13./14. oktobar, te 14./15. - 17./18. novembar. 

U međuvremenu će izabranici selektora Dušana Bajevića odigrati i susrete baraža prošlosezonske Lige nacija. Reprezentacija BiH 8. oktobra dočekat će Sjevernu Irsku, a ukoliko prođe ovu prepreku u finalu će 12. novembra igrati s boljim iz duela Slovačke i Republike Irske. Pobjednik će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine.

- Moramo prihvatiti to što je ponuđeno, rekao je selektor naše reprezentacije Bajević, te dodao:

- Mi smo jasno rekli šta je naš cilj i još jednom ću ponoviti da je to odlazak na EURO. Važno nam je da naši reprezentativci igraju u svojim klubovima i da dođu spremni na okupljanje. Nastavit ćemo kao i do sada da održavamo komunikaciju sa igračima te da dijelimo razmišljanja i zadatke. S obzirom na to da su dueli u Ligi nacija zakazani ranije, gostujemo u Italiji a onda kod kuće igramo sa Poljskom, imat ćemo priliku već da neke stvari probamo prije utakmice sa Sjevernom Irskom. U svakom slučaju moramo se dobro pripremiti, bit će teško, ali nema odustajanja od onoga što smo zacrtali. Važno je samo da se stabilizuje ova situacija sa koronom i da se počne normalno trenirati i igrati .

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.