ADRIA TOUR

Đoković: Nikada nismo prešli granice

Znam da je bilo kritika, naročito iz zapadnih zemalja

Đoković: Od prvog dana smo pratili pravila i uputstva nadležnih organa i zdravstvenih institucija. Arhiv

Avaz.ba

19.6.2020

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković minulih dana je bio često kritikovan zbog organizacije teniskog turnira Adria Tour.  

- Znam da je bilo kritika, naročito iz zapadnih zemalja, konstatuje Đoković, te dodaje:

- Pitali su se zašto imamo publiku, zašto se ne poštuju pravila socijalne distance, kako je moguće da organizujemo ovakav događaj usred pandemije… Ali, teško je objasniti ljudima da je situacija mnogo drugačija u Srbiji i okolnim zemljama, nego što je to u Sjednjenim Državama ili Ujedinjenom Kraljevstvu. Od prvog dana smo pratili pravila i uputstva nadležnih organa i zdravstvenih institucija. Nikada nismo prešli granice. Čekali smo njihovo odobrenje za publiku, za broj ljudi koji može da prisustvuje mečevima. Prošli smo kompletan proces i rezultat je bio nevjerovatan

Prvi turnir odigran je prethodnog vikenda u Beogradu, a pored Đokovića su učestvovali Dominik Tim (Dominic Thiem), Aleksander Zverev (Alexander), Grigor Dimitrov, Filip Krajinović, Viktor Troicki… Na centralnom terenu Teniskog centra Novak tribine su konstantno bile pune.

- Zadovoljan sam kako je sve prošlo u Beogradu.  Zahvalan sam ljudima koji su učestvovali, koji su organizovali sve to za vrlo kratko vreme. Obično je potrebno od tri do šest mjeseci da sve izgleda ovako, a mi smo uspjeli za tri-četiri sedmice. Mislim da je važno da nastavimo dalje, da omogućimo igračima da igraju, da zarade novac, da osvajaju bodove. 

Ovog vikenda Adria Tour se igra u Zadru, zatim 3. i 4. jula u Banjoj Luci, a planirano je i da Đoković 5. jula u Sarajevu odigra egzibicioni meč protiv Damira Džumhura. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.