NSBIH

Bajević: Sad nam je lakše praviti konkretne planove

Održan još jedan sastanak stručnog štaba. Arhiv

Piše: Avaz.ba

19.6.2020

Nakon što je UEFA prije dva dana donijela odluke o kalendaru za svoja takmičenja, selektor „A“ reprezentacije Dušan Bajević danas je održao još jedan video-sastanak sa svojim asistentima - Slavenom Musom, Rusmirom Cvikom, Adnanom Ćustovićem i Eldinom Jeleškovićem. Razgovaralo se o zadacima za naredni period. 

Teme koje su bile na dnevnom redu odnosile su se na tehničke detalje vezane za organizaciju utakmica Lige nacija i baraža. Diskutovalo se o strateškim ciljevima, posebno u Ligi nacija i kako na najbolji način i što kvalitetnije, iskoristiti ove utakmice u pripremi za duel sa Sjevernom Irskom u baražu. 

Svi se slažu da je raspored takmičenja veoma gust, te da će se morati sa posebnom pažnjom formirati i spisak potencijalnih reprezentativaca. Određeni kriteriji moraju postojati kod odabira igrača, tako da će stručni štab i u ovom periodu imati zadatak da prati njihove pojedinačne nastupe kao i fizičko stanje svih potencijalnih reprezentativaca.

Fokus je na utakmicama baraža, međutim selektor i njegovi saradnici naglašavaju da ništa manje važno nije ni takmičenje u Ligi nacija, odnosno praćenje reprezentacija sa kojima smo u grupi.

- Sad kad su poznati i novi termini utakmica, lakše nam je praviti konkretne planove i određivati rokove do kada pojedine obaveze trebaju biti završene. U svakom slučaju sa entuzijazmom moji saradnici i ja čekamo prvo okupljanje, rekao je selektor Bajević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.