ŽELJEZNIČAR

Štilić: Možemo još više da napredujemo ove godine

Bit će dosta faktora koji utječu na rezultat, ali na nama je da se dobro pripremimo, da dobro radimo i da se nadamo najboljem

Štilić: Mislim da je 40 dana dovoljno za pripreme. Damir Hajdarbašić/www.fkz.ba

Piše: Avaz.ba

20.6.2020

Fudbaleri Željezničara, predvođeni stručnim štabom, obavili su danas prvi trening u okviru priprema za sezonu 2020/2021.  Plavi s Grbavice su prozivku i trening obavili na pomoćnom terenu, gdje će trenirati i u naredna dva dana. Ekipa će u utorak otputovati u Konjic, gdje će obaviti petodnevne pripreme. 

– Mislim da je 40 dana dovoljno za pripreme, rekao je kapiten Željezničara Semir Štičić, koji je zbog povrede propustio prvi trening, te dodao: 

- Može se odigrati dovoljno utakmica, ovabiti dovoljno dobrih treninga i mislim da ćemo se dobro spremiti. Vidjet ćemo koliko će pauza ostaviti traga, poslije nekoliko utakmica ćemo vidjeti kako ćemo odreagovati. Ipak, svi smo u istoj situaciji, ne vidim da će neko biti u prednosti. Što se tiče ekipe, tek danas počinjemo, znamo gdje smo zadnju godinu završili. Mislim da možemo još više da napredujemo ove godine, bit će dosta faktora koji utječu na rezultat, ali na nama je da se dobro pripremimo, da dobro radimo i da se nadamo najboljem.

Stručni štab je zakazao nekoliko pripremnih utakmica. Već 1. jula na rasporedu je susret protiv Veleža, 5. jula protivnik Plavih je Mladost DK, 18. jula Željo će ugostiti Široki Brijeg, a generalna provjera dogovorena je s ekipom Tuzla City. U toku su pregovori za još nekoliko utakmica, a svi susreti će se igrati na glavnom terenu Grbavice. 

Igrački kadar

Prozivci su prisustvovali: Erić, Kršić, Muftić, Stevanović, Blažević, Stanić, Šehić, Kosorić, Jovanović, Ikić, Miletić, Sadiković, Alispahić, Bojo, Jamak, Mujezinović, Duraković, Beća, Mehić, Osmanović, Hajdarević, Štilić, Veselinović, Subašić, Mujić, Gasal, Zec, Lendrić, te Osmanković i Zajmović koji su trenirali odvojeno od ekipe. 

Trening su zbog lakših povreda propustili Štilić i Jovanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.