FRANCUSKA

Stadioni se otvaraju 11. jula

U skladu s novom procjenom epidemiološke situacije, početak nove školske godine može se obilježiti daljnjim ublažavanjem ograničenja, objavila je vlada Francuske

U finalu francuskog Kupa igrat će PSG i St. Etijen. Arhiv

Avaz.ba

20.6.2020

Stadioni u Francuskoj ponovno će otvoriti vrata gledaocima 11. jula, dok zemlja nastavlja ukidati mjere nametnute za sprečavanje izbijanja COVID-19, saopćila je vlada u subotu.  No, u sportske arene će biti dopušteno najviše 5.000 navijača (ograničenje koje bi se moglo ublažiti kasnije tokom ljeta s novom sezonom koja bi trebala početi 22. avgusta). 

Francusko nogometno prvenstvo je prekinuto 30. aprila, a PSG je okrunjen novom titulom. To je jedina od pet najvećih evropskih nogometnih liga koja je prekinula sezonu zbog pandemije koronavirusa.  Međutim, finala francuskog Kupa i Liga kupa sada se mogu igrati s gledateljima, a navijači će također, moći gledati i pripremne utakmice uoči početka nove sezone. 

U skladu s novom procjenom epidemiološke situacije, početak nove školske godine može se obilježiti daljnjim ublažavanjem ograničenja, objavila je vlada Francuske. 

U finalu francuskog Kupa igrat će PSG i St. Etijen, a u finalu Liga kupa PSG i Lion.  Termini finalnih susreta još nisu poznati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.