NAJVIŠA POSTIGNUTA CIJENA

Modrićev dres prodan za 7.000 eura

Sakupljeni novac ide klupskoj fondaciji za socijalne i sportske projekte

Avaz.ba / Fena

Luka Modrić

Foto: Arhiv


Nogometni dres Luke Modrića koji je nosio na ovosedmičnoj utakmici s Eibarom prodan je na aukciji za 7.000 eura, što je najviša cijena plaćena za neki dres Real Madrida.

Španski klub je odlučio nakon svake utakmice staviti na aukciju dresove u kojima su igrali njegovi igrači, a sakupljeni novac ide klupskoj fondaciji za socijalne i sportske projekte.

Nakon završenih utakmica nogometaši ne smiju razmjenjivati dresove sa svojim protivnicima zbog koronavirusa, pa oni ostaju u klubu. Dresovi odlaze na posebno čišćenje dezinfekcijskim sredstvima a onda ih kompanija "MatchWornShirt" (MWS), koja ima ugovor sa fondacijom, prodaje preko svoje internetske stranice.

  • Luka Modrić

    Luka Modrić

    Foto: Arhiv


Akcija je počela prošlu nedjelju nakon utakmice Real Madrida i Eibara, što je bila prva utakmica nakon pauze od tri mjeseca. Real Madrid je pobijedio 3-1 golovima Tonija Kroosa, Sergija Ramosa i Marcela, a Modrić je odigrao 84 minute.

Dresovi igrača prodavali su se četiri dana pa je aukcija zaključena u petak.

Modrićev dres je za 7.000 eura kupila osoba u Sjedinjenim Državama, što je bila najviša postignuta cijena. Na drugom mjestu je dres Edena Hazarda za kojeg je dobiveno 3.200 eura. Stoper Eder Militao je postigao najmanju cijenu od 839 eura.

Više o temi Luka Modrić

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na