RUSIJA

Odgođen prvenstveni meč: Trojica saigrača našeg Tonija Šunjića zaražena koronavirusom

Ekipa, stručni štab i klupsko osoblje su u izolaciji, klupskom trening kampu

Avaz.ba

Dinamo je u nedjelju trebao igrati protiv Krasnodara koji je pristao na odgodu

Foto: Arhiv


Iz Fudbalskog kluba Dinamo Moskva našeg Tonija Šunjića danas su saopćili da su trojica njihovih igrača bila pozitivna na testu na koronavirus, zbog čega je odgođen današnji prvenstveni duel protiv Krasnodara.

- Ekipa, stručni štab i klupsko osoblje su u izolaciji, klupskom trening kampu, nakon što su testovi bili pozitivni kod napadača Klintona N'Žijea (Clinton N'Jie) i vezista Šarla Kaborea (Charles) i Sebastijana Šimanskog (Szymanski). Uzorci ostalih igrača i klupskog osoblja, koji su uzeti u subotu, bili su negativni, saopćeno je iz moskovskog kluba.

Dinamo je u nedjelju trebao igrati protiv Krasnodara koji je pristao na odgodu. Fudbalski savez Rusije odredio je 19. juli za novi termin odigravanja ove utakmice.

Premier liga Rusije nastavljena je u petak, nakon tromjesečne pauze zbog pandemije koronavirusa, a duel između Dinama i Krasnodara prolongiran je za 19. juli.

Inače, u moskovskom Dinamu su i prošlog mjeseca registrovani slučajevi zaraze koronavirusa. Međutim, klub je tada saopćio da su jedan igrač i jedan trener pozitivni na COVID-19.

Više o temi Dinamo Moskva

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na