TRANSFER BOMBA NA POMOLU

Gojak i Ibrahimović od jeseni u istom dresu

Pregovori su otvoreni, a tokom narednih dana trebali bi biti i konkretizirani

Hoće li Gojak biti zvijezda predstojećeg prijelaznog roka. Arhiv

Piše: Avaz.ba

22.6.2020

Sportski direktor Fiorentine Danijele Prade razgovarao je sa sportskim direktorom Dinama Zoranom Mamićem oko transfera našeg reprezentativca Amera Gojaka (23), saznaje „Dnevni avaz“.


Otvoreni pregovori

Pregovori su otvoreni, a tokom narednih dana trebali bi biti i konkretizirani. Također, iz Fiorentine su kontaktirali i Minu Raiolu, zastupnika Zlatana Ibrahimovića (38) kojem uskoro istječe ugovor s Milanom, te navodno postavili samo jedno pitanje: Da li je Ibrahimović zainteresiran za dolazak u Firencu? 

Zbog toga nije isključeno da već od jeseni u istom dresu gledamo Bosanca sa švedskim sportskim državljanstvom i predvodnika novog talasa najboljih bh. fudbalera.

Inače, italijanski mediji su ranije objavili informaciju da je Fiorentina poslala ponudu zastupnicima Tiaga Silve (Thiago Silva), koji tražio godišnju plaću od 10 miliona eura, što je automatski stopiralo ovaj eventualni transfer. 

S druge strane, krajem prošlog mjeseca smo objavili i da su iz italijanskog Napolija usmeno kontaktirali zagrebački klub, te se raspitivali o našem standardnom reprezentativnom veznjaku, a uskoro se očekuje i zvanična, pismena ponuda. No, kako saznajemo u maksimirskim kuloarima, trenutno su najozbiljniji pregovori s Fiorentinom. 


Ibrahimović: Na čekanju odgovor za ponudu Fiorentine. Arhiv

Također, Gojak se nalazi i na listi Lacija, te nekoliko klubova iz Njemačke i Španije – od Hetafea, Sevilje, Betisa, Viljarea... do Štutgarta, Verdera, Šalkea... koji već godinu prate njegov razvoj.

U Dinamu uskoro očekuju i jednu konkretnu ponudu iz Njemačke, tako da predvodnik novog talasa najboljih bh. fudbalera - pored našeg asa iz Juventusa Miralema Pjanića koji je zbog eventualnog transfera u Barcelonu već sedmicama u žiži evropskih sportskih medija, mogao biti zvijezda predstojećeg, ljetnog prijelaznog roka.


Tržišna vrijednost


Inače, Gojak je preselio u Zagreb iz sarajevskog Olimpika 2015. godine i profilirao se u jednog od najboljih igrača Modrih, ali i našeg državnog tima.  

Pod ugovorom s Dinamom je još dvije sezone – do 15. juna 2022. godine, tako da se uskoro očekuje i zvanični stav kluba iz Maksimira, premda je alfa i omega Zagrepčana Zdravko Mamić za naš list nedavno izjavio da Gojak još nije za prodaju.

Trenutna tržišna vrijednost našeg reprezentativca, prema njemačkom Transfermarktu, iznosi 5,5 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.