KOŠEVO

FK Sarajevo odgovorilo na ponudu Općine Centar

Fudbalski klub Sarajevo odmah danas je uputio odgovor na dostavljeni Memorandum kojim se traži definisanje nekih pitanja

FK Sarajevo: Da li ovo znači da Općina Centar namjerava prestati ulagati u stadion?. Arhiv

Piše: Avaz.ba

22.6.2020

Općina Centar danas je na adresu FK Sarajevo dostavila Memorandum o razumijevanju čiji cilj je definisanje upravljačkih prava Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase.

Članom 2. Memoranduma o razumijevanju Općina se obavezuje da će potpisom ugovora Olimpijski stadion AFH dodijeliti na upravljanje i korištenje Klubu po cijeni od 1 KM mjesečno, piše u saopćenju iz sarajevske Titove 38b, koje prenosimo u cijelosti. 

- Fudbalski klub Sarajevo odmah danas je uputio odgovor na dostavljeni Memorandum kojim se traži definisanje pitanja poput sljedećih:  

- U slučaju preuzimanja vlasništva nad stadionom, da li FK Sarajevo ima potpunu kontrolu nad ulaganjima i infrastrukturnim radovima na stadionu? Koje su daljnje obaveze FK Sarajevo?

- Da li ovo znači da Općina Centar namjerava prestati ulagati u stadion?

- O kojem vremenskom okviru upravljanja stadionom se radi?

- Šta će se desiti nakon privođenja objekta krajnjoj namjeni u skladu sa postojećim regulacionim planom? Šta to znači za FK Sarajevo?

- Šta se dešava sa trenutno iznajmljenjim prostorima u okviru stadiona - da li ona također prelaze pod upravljanje FK Sarajevo?

Danas dostavljeni Memorandum o razumijevanju predstavlja nedovršen dokument kojim nisu definisani odgovori na najvažnija pitanja koja godinama muče Klub, navijače i širu javnost.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.