TUZLA CITY

Nalić: Cilj je da izborimo plasman među tri ili četiri najbolje ekipe

Pripreme su nam zakazane na Kupresu za 7. juli, a dotad ćemo kombinovati lokalne terene, naš teren i teren u Tojšićima, koji će nam biti prioritet

Nalić: Krećemo u relativno normalnim uslovima. A. Bajrić/Avaz

Piše: J. J./Avaz.ba

22.6.2020

Nakon Slobode i Tuzla City je od danas zvanično u trenažnom procesu i pripremama za novu premijerligašku sezonu. Mlađi tuzlanski premijerligaš uglavnom je zadržao kostur tima iz prošle sezone, a uz adekvatna pojačanja na Barama se nadaju da će u novoj takmičarskoj godini ići na sami vrh tabele. 

- Danas počinjemo sa treninzima, nakon jako duge pauze koju smo interno zvali "corona-break". Krećemo u relativno normalnim uslovima. Pripreme su nam zakazane na Kupresu za 7. juli, a dotad ćemo kombinovati lokalne terene, naš teren i teren u Tojšićima, koji će nam biti prioritet. Prvu prijateljsku utakmicu igrat ćemo protiv Gradine iz Srebrenika, poručio je medijima Zlatan Nalić, šef struke Tuzla Cityja.

Ostali protivnici "Nebeskoplavim" trebali bi biti Velež (10. juli), Mladost DK (15. juli), te testovi protiv Sloge Tojšići, Zvijezde 09 i kombinovani sparing meč protiv juniorskog pogona Kluba. Generalka je planirana za 25. juli na Grbavici protiv Željezničara.


Nalić: Dovođenje igrača iz veznog reda nam je razumljivo prioritet. A,. Bajrić

Ekipu su do sada napustili Filip Arežina, Ivan Sesar, Adis Hadžanović i Mirsad Hasanović. Sve sami vezni igrači. Zbog toga se u Klubu i fokusiraju na dovođenje adekvatnih zamjena na ovoj poziciji:

- Dovođenje igrača iz veznog reda nam je razumljivo prioritet. Već smo obavili razgovore sa nekolicinom igrača koji su nam zanimljivi, objasnio je Nalić.

Ambiciozna uprava Tuzle sigurno ima velika očekivanja od nove sezone. Prekinuta sezona zaustavila ih je na putu do pozicije koja vodi na međunarodnu scenu, pa je očekivano da već od avgusta streme ka ništa manjim ciljevima.

- Cilj je da izborimo plasman među tri ili četiri najbolje ekipe, ali to će ovisiti najviše od prelaznog roka, zaključuje šef struke Tuzle.

Do sada su na Bare dovedena dva nova fudbalera. Dario Rugašević, bivši igrač Zrinjskog, te Elvir Duraković iz gračaničkog Bratstva. Obojica igraju na poziciji lijevog beka. U međuvremenu svi prvotimci, članovi stručnog štaba i klupsko osoblje testirani su na koronavirus. Svi rezultati su negativni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.