SERIJA A

Begović i Krunić slavili u Lećeu

Naši reprezentativci nisu dobili priliku za igru, iako je trener Milana Stefano Pioli iskorisio svih pet izmjena

Zaslužena pobjeda Rosonera. AC Milan

Piše: Avaz.ba

22.6.2020

Milan naših Asmira Begovića i Radeta Krunića večeras je ubjedljivo slavio na gostovanju u Lećeu (1:4). Naši reprezentativci nisu dobili priliku za igru, iako je trener Milana Stefano Pioli iskorisio svih pet izmjena. 

Gosti su stigli do prednosti uz dosta sreće, Kastiljeho (Castillejo) je dočekao centaršut sa desne strane, lopta ga je pogodila i završila u mreži za 0:1. U nastavku meča vidjeli smo pravu golijadu. Prvo su domaći izjednačili nakon penala koji je izveo Mankosu (Mancosu) u 54. minuti i to je bilo sve od domaćih na ovoj utakmici.

Samo minut nakon gola Lećea, Čalhanoglu je šutirao, golman domaćih je odbio loptu samo do Bonaventure koji pogađa za 1:2.  Već dva minuta kasnije novi gol u mreži Lećea. Sjevnula je kontra, Rebić je bio praktično sam na polovini domaćina i lagano riješio situaciju jedan na jedan. Konačnih 1:4 postavlja Leao u 72. minutu.

Fiorentina i Breša su podijelili bodove (1:1), a od 21.45 igraju Bolonja i Juventus našeg Miralema Pjanića, koji je i večeras starter.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.