FK BORAC BANJA LUKA

Zeljković: Pokušat ćemo osvojiti titulu, ali i Kup BiH

Poslije osam godina nas očekuje evropska utakmica tako da nemamo pritisak prolaska, međutim svi smo sportisti i imamo želje da preskočimo prvu prepreku

Avaz.ba

Zeljković: U sezonu ulazimo bez tekućih dugovanja prema igračima, trenerima i radnoj zajednici

Foto: Arhiv


Fudbaleri Borca jučer su počeli sa pripremama za sezonu 2020/21, koja počinje 1. avgusta.

Pred nama je, nadam se, jedna jako dobra sezona za Borac, rekao je predsjednik Borca Vico Zeljković, te dodao:

- Prošla je završena onako kako je završena, svima nam je žao što na zelenom terenu nismo ostvarili ciljeve, ali isto tako uspjeli smo da ostvarimo klupske ambicije, pa se više ne bih vraćao na tu temu. Pred nama je sezona gdje je primarni cilj novi izlazak u Evropu, međutim pokušat ćemo da osvojimo titulu, a isto je i sa Kupom BiH, pokušaćemo i tu da dođemo do samog kraja. Poslije osam godina nas očekuje evropska utakmica tako da nemamo pritisak prolaska, međutim svi smo sportisti i svi imamo želje da preskočimo prvu prepreku, koju Borac u većini slučajeva do sada nije uspio da prevaziđe, rekao je Zeljković. 

Prvi čovjek Borca nada se da koronavirus neće praviti velike probleme u radu.

Ulazimo u sezonu sa jasnim ciljevima, ali smo svjesni da će biti duga i nadam se da će biti što manje problema sa koronavirusom. Ovih dana se, nažalost, ne dešavaju dobre stvari po tom pitanju, kako za društvo, tako i za sam fudbal. Vidjet ćemo u kojem će to smjeru da ide jer za sada to niko ne može da predvidi, ali kako bude drugima, tako će biti i nama, zaključio je Zeljković

Plus i minus

Borac će 27. avgusta početi sedmu evro-priču u klupskoj historiji. U kvalifikacijama za grupnu fazu Evropske lige, podsjetimo, ove godine će se igrati samo po jedna utakmica.

Jedna evropska utakmica može da bude i plus i minus, u zavisnosti od jačine rivala. Na nama je da se dobro spremimo, a mislim da smo obezbijedili dobre uslove što se tiče samih priprema. Pred nama je mukotrpan rad, ali mogu da obećam sportskoj javnosti i svim simpatizerima da ćemo dati sve od sebe da što bolje predstavimo klub, kako u Evropi, tako i tokom cijele takmičarske sezone, rekao je Vico, te naglasio da klub u sezonu ulazi bez tekućih dugovanja prema igračima, trenerima i radnoj zajednici.

Više o temi Vico Zeljković

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na