NSBiH

Alihodžić: U mladoj reprezentaciji ima potencijala i materijala za napredak

Avaz.ba

Alihodžić: Na raspolaganju nam je sve što je potrebno za normalan rad

Foto: NSBiH


U-21 reprezentativci Bosne i Hercegovine su jutros odradili drugi trening u sklopu priprema koje se odvijaju u Trening centru NSBiH u Zenici. Trener asistent u našoj mladoj selekciji Haris Alihodžić zadovoljan je uslovima u kojim se odvija rad.

Pripreme odrađujemo u odličnim uslovima koje nam nudi Trening centar u Zenici. Na raspolaganju nam je sve što je potrebno za normalan rad. S obzirom na to da smo i mi iz stručnog štaba novi tu, trebat će nam neko vrijeme da se upoznamo sa igračima. Međutim rezultati koje su ovi reprezentativci postigli nam govore da u mladoj reprezentaciji ima potencijala i materijala za napredak, rekao je Alihodžić, koji je nekada kao igrač branio boje reprezentacije Bosne i Hercegovine, a sada je u novoj ulozi. 

Mnogo mu, kako kaže, znači to što je i kao trener dio jedne nacionalne selekcije. 

- Kao igrač sam učestvovao u kvalifikacionom ciklusu u kojem je naša selekcija igrala nezaboravne utakmice protiv Portugala i Danske. To će mi uvijek biti urezano u pamćenje. Ta generacija je bila jako blizu plasmana na veliko takmičenje. Velika je čast za mene što sam bio reprezentativac svoje zemlje i što sam sada član stručnog štaba mlade reprezentacije. Vjerujem da će ova grupa trenera zajedno sa talentovanim igračima koje imamo na raspolaganju opravdati očekivanja i da ćemo napraviti dobre rezultate, zaključio je Alihodžić. 

  • Mladi reprezentativci imaju odlične uslove u Zenici

    Mladi reprezentativci imaju odlične uslove u Zenici

    Foto: NSBiH


Golman Vladan Kovačević ističe da je uvijek predivan osjećaj kad dođem u kamp sa saigračima iz reprezentacije. 

- Drago mi je što smo pnovo na okupu i sad je na nama da se pokažemo selektoru, da vidi u kakvoj smo formi i koliko smo spremni. Što se tiče novog stručnog štaba, selektora Slobodan Starčevića znam od ranije, a sa ostalim trenerima se tek upoznajem. Prvi utisci su odlični i siguran sam da će sve biti na visokom nivou i da ćemo odlično sarađivati, ističe Kovačević. 

Petar Bojo očekuje da ekipa pokaže kvalitet kad se nastave kvalifikacije:

- Drago mi je što smo se ponovo okupili i što smo motivisani za rad. Prva dva treninga su prošla u najboljem redu i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Ova ekipa ima kvalitet i kad nam se priključe igrači iz inostranstva imaćemo respektabilan tim koji može napraviti puno u nastavku kvalifikacija. Novi stručni štab je donio i neke novine u radu. Zanimljivo je i siguran sam da ćemo nastaviti da pružamo kvalitetne igre kao i do sada, rekao je Bojo.

Više o temi Haris Alihodžić

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na