ADRIA TOUR

Ivanišević: Sada je jako popularno napadati Đokovića, iako je pokušao napraviti nešto veliko

Mogu prihvatiti da nam to nije trebalo, ali svi su ti igrači svaki za sebe

Ivanišević i Đoković. Arhiv

Avaz.ba

25.6.2020

Goran Ivanišević je ogorčen, onako blago rečeno, količinom napada na Novaka Đokovića i Adria Tour u koji je i sam bio involviran kao direktor turnira u Zadru. Istina, nakon tri dana se malo smirio, vrijeme čini svoje, no neke stavove je zadržao.

- Lako je biti general poslije bitke i sada su svi jako pametni, a puno njih napada Novaka, to je jako popularno, kao da su jedva dočekali njegov pogrešan potez. On je pokušao napraviti nešto veliko, nešto što je imalo humanitarni karakter nakon što smo svi skupa bili zatvoreni tri mjeseca, rekao je Ivanišević za zagrebačke Sportske novosti.

Pune tribine u Beogradu i Zadru, kontakti, nogomet, košarka, a naročito čuveni parti nakon beogradskog turnira smatraju se neodgovornim ponašanjem, pa se čak sugerira da je s tom "divljom" zabavom u Beogradu sve i počelo.

- Mogu prihvatiti da nam to nije trebalo, ali svi su ti igrači svaki za sebe. Nitko nikoga nije prisiljavao da dođe u taj klub, nikoga se nije tjeralo da pleše ili da skida majicu, konstatira Ivanišević.

Ponijela ih dobra atmosfera.

- Opet, kako netko, bilo tko, može reći da je od tamo krenula zaraza? Marko Panići, Novakov kondicijski trener, nije niti bio na tom partyju. Ja sam s njim u Beogradu bio svaki dan gotovo dvije sedmice, a on je ispao pozitivan na testu, dok sam ja dvaput bio negativan. Može li mi to netko objasniti? Ili da je Miljan Amanović, Novakov fizioterapeut, tretirao lakat Grigora Dimitrova u Zadru, ne jednom, a i njegov je test negativan.

Ivanišević. Arhiv

Priče o tome da je Dimitrov zataškavao problem, pa se oglasio uoči finala kako bi napakostio Đokoviću, nema smisla komentirati. Goran u to nije niti htio ulaziti, davati značaj nečemu tako besmislenom.

- Znam da je Zadar “atraktivan” zato što su na njemu pozitivni postali oni najpoznatiji, sada bi svi htjeli ubrati neki poen, to tako ide i nema veze što ih je zaraženih manje nego u nekim drugim gradovima u Hrvatskoj.

Glasinu da će Đokovića pokušati smijeniti s mjesta predsjednika Vijeća igrača pri ATP Touru Ivanišević komentariše ovako.

- Ovo je samo moje mišljenje, iskreno, volio bih da ga smijene. Otkako je postao predsjednik, što god napravi, ništa ne valja. Napada ga tko stigne i kako stigne, on se u tome troši, pokušava napraviti nešto dobro za svakoga. 

Na konstataciju da pokušava biti Robin Hood, Goran se samo nasmijao. On bi svoga igrača, razumljivo, volio imati na dispoziciji tako da je koncentriran samo na svoj tenis. Pogotovo nakon ove neugodne epizode trebat će mu puno mentalne snage da bi opet bio jači i bolji od svih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.