TURSKA

Amir Hadžiahmetović iz Istanbula za "Avaz": Ove sezone zaista nemamo sreće

Ova naša ekipa ne zaslužuje trenutno mjesto na tabeli

Hadžiahmetović: Nadam se da ćemo već u sljedećoj utakmici popraviti bodovni učinak. Arhiv

Piše: Avaz.ba

26.6.2020

Konjaspor naših Marina Ančića, Amira Hadžiahmetovića, Denija Miloševića i Rijada Bajića, koji je nakon domaćeg remija sa Sivasporom (2:2) pao u zonu ispadanja, večeras (20 sati) gostuje Bešiktašu.


Popraviti učinak

- Ove sezone zaista nemamo sreće, jer smo u nekoliko utakmica izgubili bodove u zadnjim sekundama meča, rekao je dvadesetrogodišnji Hadžiahmetović za „Dnevni avaz“, te dodao: 

- Ova naša ekipa zaista ne zaslužuje trenutno mjesto na tabeli. Nadam se da ćemo već u sljedećoj utakmici popraviti bodovni učinak.

Naš veznjak je u prošlom kolu odigrao stotu utakmicu za Konjaspor i upisao asistenciju.

- Lijep je osjećaj bio za taj jubilej, još samo da smo pobijedili... Nadam se da ću tokom karijere imati još puno sličnih jubileja koji će biti začinjeni golovima i asistencijama, ističe Hadžiahmetović, koji je u ovoj sezoni odigrao 20 utakmica klupskih utakmica i postigao jedan gol, uz jednu asistenciju.

Konjaspor je, inače, jedini inostrani tim koji u startnoj postavi ima četiri naša fudbalera.

- Već duže vrijeme u Konji igraju naši igrači. Ranije je tu bio i Elvir Baljić, pa trener Fahrudin Omerović, a evo već nekih četiri-pet godina kolonija Bosanaca je povećana. Mislim da dobro funkcioniramo. U prethodne četiri godine, koliko sam u Konji, osvojili smo Kup Turske, te bili treći u ligi. Oba puta smo igrali grupnu fazu Evropske lige, što s ponosom ističem(o).


Državni tim

Na pitanje kako vidi rasplet na vrhu tabele, Hadžiahmetović odgovara: 

- Iskreno bih volio da Bašakšehir našeg Edina Višće osvoji prvo mjesto. Mislim da su to zaslužili. Višća i ove godine briljira i zaista je velika zvijezda turskog fudbala, prenosi Hadžiahmetović, nekadašnji standardni igrač bh. omladinskih selekcija, ali i mlade reprezentacije BiH.

Zbog toga je reprezentacija BiH nezaobilazna tema.

- Naravno, to je velika želja svakog igrača, ali i pečat na ono sve što radimo. Iskreno, nadam se da ću uskoro biti dio te priče. Sada je najvažnije da me služi zdravlje i da sa Konjom sačuvam status prvoligaša. Ostalo će već samo po sebi da se slaže, zaključio je Hadžiahmetović.

Korona-kriza

Kako smo saznali u razgovoru sa Hadžiahmetovićem, epidemija koronavirusa se smiruje u Konji. 

- Situacija sa koronom se dosta poboljšala u Turskoj, ali zadnjih dana virus se ponovo aktivirao. Inače, Konja je među napogođenijim gradovima u Turskoj, što se tiče koronavirusa. Zbog toga se mi igrači trudimo da ne izlazimo puno iz naših kuća i stanova. Testiramo se svake sedmice i zasad nijedan naš igrač ili klupski radnik nije bio zaražen, rekao je Hadžiahmetović, koji se nada da će se navijači što prije vratiti na tribine, ali još nema takvih najava.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.