DRUGI BOSANAC U HISTORIJI KATALONSKOG DIVA

Španci otkrili koliko će Pjanić zarađivati u dresu Barcelone

U suprotnom smjeru krenut će Brazilac Artur

Pjanić napušta redove Juventusa. AFP

Avaz.ba

29.6.2020

Fudbalski klub Barcelona će danas imati još jedan potvrđeni potpis za narednu sezonu. Nakon Franciska Trinkaa (Francisco Trincao), Mateusa Fernandeza (Matheus Fernandes) i Pedrija, prvak Španije dovodi i Miralema Pjanića, prenosi „Mundo Deportivo“.

Ovaj list precizira da će 30-godišnji veznjak Pjanić, aktuelni igrač prvaka Italije Juventusa, biti drugi Bosanac u historiji katalonskog giganta nakon napadača Mehe Kodre.

- Nakon što su jučer pregledali ugovore, Barca i Juve moraju danas zvanično započeti operaciju koja će Artura Mela (Arthur) dovesti do „Stare dame““ dvije godine nakon dolaska iz Porto Alegrea u kojima nije ispunio očekivanja na Kamp nouu – navodi „Mundo“ o brazilskom veznjaku koji će, kao dio Pjanićevog transfera, krenuti u suprotnom smjeru, put Torina.

Preostalo još da klubovi potvrde transfer. AFP

Razmjena je počela u aprilu uz interes Juventusa za Artura (23), koji je jučer potpisao ugovor sa Torinezima do 2025. Pjanić je sa Barcom dogovorio saradnju na četiri godine.

Obojica će završiti tekuće sezone u sadašnjim klubovima uz mogućnost da čak i u avgustu nastupaju u evropskoj Ligi prvaka prije nego što u septembru obuku nove dresove.

Španski list navodi da je Pjanić još u aprilu postigao dogovor sa Barcom, ali se čekalo da Arthur kaže „da“ Juventusu.

„Mundo“ tvrdi da će Artur, koji trenutno ima 2,2 miliona eura po sezoni, zarađivati u Italiji 7,5 miliona godišnje. Pjanić će plaću iz Juventusa zadržati i u Barceloni, a to iznosi također 7,5 miliona eura godišnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.