DRUGI BOSANAC U HISTORIJI KATALONSKOG DIVA

Španci otkrili koliko će Pjanić zarađivati u dresu Barcelone

U suprotnom smjeru krenut će Brazilac Artur

Avaz.ba
29.06.2020 08:20

Pjanić napušta redove Juventusa

Foto: AFP

Fudbalski klub Barcelona će danas imati još jedan potvrđeni potpis za narednu sezonu. Nakon Franciska Trinkaa (Francisco Trincao), Mateusa Fernandeza (Matheus Fernandes) i Pedrija, prvak Španije dovodi i Miralema Pjanića, prenosi „Mundo Deportivo“.

Ovaj list precizira da će 30-godišnji veznjak Pjanić, aktuelni igrač prvaka Italije Juventusa, biti drugi Bosanac u historiji katalonskog giganta nakon napadača Mehe Kodre.

- Nakon što su jučer pregledali ugovore, Barca i Juve moraju danas zvanično započeti operaciju koja će Artura Mela (Arthur) dovesti do „Stare dame““ dvije godine nakon dolaska iz Porto Alegrea u kojima nije ispunio očekivanja na Kamp nouu – navodi „Mundo“ o brazilskom veznjaku koji će, kao dio Pjanićevog transfera, krenuti u suprotnom smjeru, put Torina.

  • Preostalo još da klubovi potvrde transfer
    Preostalo još da klubovi potvrde transfer Foto: AFP

Razmjena je počela u aprilu uz interes Juventusa za Artura (23), koji je jučer potpisao ugovor sa Torinezima do 2025. Pjanić je sa Barcom dogovorio saradnju na četiri godine.

Obojica će završiti tekuće sezone u sadašnjim klubovima uz mogućnost da čak i u avgustu nastupaju u evropskoj Ligi prvaka prije nego što u septembru obuku nove dresove.

Španski list navodi da je Pjanić još u aprilu postigao dogovor sa Barcom, ali se čekalo da Arthur kaže „da“ Juventusu.

„Mundo“ tvrdi da će Artur, koji trenutno ima 2,2 miliona eura po sezoni, zarađivati u Italiji 7,5 miliona godišnje. Pjanić će plaću iz Juventusa zadržati i u Barceloni, a to iznosi također 7,5 miliona eura godišnje.

Komentari

NA VRH