BARCELONA

Setjen ponizio napadača koji je plaćen 120 miliona eura

Ovakav tretman Grizmana je za plakati, piše Real Madridu naklonjena "Marca"

Titula nam izmiče Barceloni. Goal.com

Avaz.ba

1.7.2020

Nakon derbija protiv Atletiko Madrida nogometaši Barcelone još su korak dalje od naslova španskog prvaka.  Utakmica u kojoj su dosuđena čak tri jedanaesterca završila je podjelom bodova 2:2 i sada Real ima priliku pobjeći na četiri boda razlike. Detalj koji je posebno naglašen u nekim španskim medijima je činjenica da je trener Barcelone Kiki Setjen (Quique Setien) uveo u igru Antoana Grizmana (Aantoine Griezmann) tek u 90. minuti.

- Ovakav tretman Grizmana je za plakati, piše Real Madridu naklonjena "Marca", koja je ovakav tretman donedavnog napadača Atletika kojeg je Barcelona platila 120 miliona eura okarakterizirao ponižavanjem.

- Titula nam izmiče, ali moramo nastaviti raditi. Atletiko ima dobru ekipu i dobro je odigrao, komentirao je nakon susreta Setjen.

U prošloj utakmici protiv Selte (2:2) Grizman je odigrao tek devet minuta, a protiv Atletika se praktički nije stigao ni oznojiti.

- Nisam Grizmana ranije uvodio jer su oni na terenu izgledali dobro - Riki, Mesi i Suarez, pravdao se Setien nakon susreta.

Upitan je li za napadača takvog kalibra ponižavajuće uvoditi ga u zadnjim sekundama susreta, odgovorio je: 

- Naravno da je igraču njegove razine to teško prihvatiti, ali razgovarat ću s njim. Neću mu se ispričavati, ali razumijem da se loše osjeća, zaključio je trener Barcelone, kojem su prema tvrdnjama španskih medija odbrojani dani na klupi slavnog katalonskog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.