ITALIJA

Golman milioner, a ne radi "ništa": Za šest godina dobio dva crvena kartona, a nije branio ni minutu

Nakon niza godina nepojavljivanja u "javnosti", Italijan se pobrinuo za svoju minutu slave kad je u duelu Parme i Intera pokupio crveni karton, pa su se mediji opet raspisali o njegovoj ulozi u klubu

Godišnje zarađuje 200.000 eura. Fichajes.net

Avaz.ba

1.7.2020

Tomaso Berni (Tommaso Berni) jedan je od onih golmana koji se nije baš previše oznojio u svojoj igračkoj karijeri. Samo u posljednjem klubu, milanskom Interu, još uvijek čeka na debi iako je tamo još od 2014. godine. A novac redovito sjeda na tekući račun...  Vimbledon, Braga, Torino i Inter. Četiri kluba, ukupno 11 godina vjernosti i ukupno - jedan nastup! Taj 37-godišnjak se nešto više naradio u sezonama od 2003. do 2006. godine, kad je skupio 82 nastupa (Ternana), a sve ostalo je za zaborav.  

Nakon niza godina nepojavljivanja u "javnosti", Italijan se pobrinuo za svoju minutu slave kad je u duelu Parme i Intera pokupio crveni karton, pa su se mediji opet raspisali o njegovoj ulozi u klubu. Godišnje zarađuje 200.000 eura, što nije neki novac za Inter - za ništa. Za neke, barem sudeći prema reakcijama s društvenih mreža - posao snova. 

- U šest godina skupio je dva crvena kartona i niti minutu igre, a u isto vrijeme uzeo je oko milion eura! Pa čovjek je car, komentiraju fanovi.

Treći vratari rijetko dobivaju priliku i možda on sam i nije baš toliko sretan koliko se sve to potencira, a možda je i prihvatio svoju ulogu s kojom ipak može lagodno živjeti. Ulogu plaćenu kao da je najcjenjeniji kardiolog u državi, na primjer, a da za to mora samo sjediti na klupi, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.