NSBiH

Spahić: Problem generacije 2004 je taj što oni u svojim klubovima nisu u prvom plan

Avaz.ba

Kadeti imaju odlične uslove u Zenici

Foto: NSBiH


Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine treniraju u Trening centru NS BiH u Zenici i na najbolji način izvršavaju sve obaveze koje je pred njih stavio stručni štab predvođen selektorom Nerminom Šabićem. 

- Nakon marta, ovo nam je prvo okupljanje, rekao je trener asistent u kadetskoj selekciji Amir Spahić te dodao:

- U Trening centru u Zenici imamo vrhunske uslove, od smještaja, hrane, terena... Sve što nam je potrebno za rad imamo i nastojimo da to iskoristimo na najbolji način. Problem generacije 2004 je taj što oni u svojim klubovima nisu u prvom planu. Međutim, od jeseni kad počne nova sezona igrači 2003. godište prelaze u juniore, tako da će i ovi momci imati više prostora za igru. Među kadetskim reprezentativcima ima kvaliteta, a možda početkom nove sezone i neka nova imena iskoče u prvi plan.

Reprezentativac Marko Babić smatra da je kadetska selekcija kvalitetna:

- Pripreme protiču veoma dobro, treninzi su odlični. Svi radimo maksimalno, željni smo dokazivanja što je odlično za ovu ekipu. Jedva čekamo kvalifikacije i nadamo se da ćemo praviti dobre rezultate. Dobro je što smo već sada krenuli da radimo, a da nije bilo pauze zbog korona virusa sad bismo sigurno bili još uigraniji i bolji, rekao je Babić. 

Golman Ivan Majstorović takođe nosi pozitivne utiske sa priprema:

Ovo mi je drugi put da sam pozvan u reprezentaciju i radimo odlično. Još se upoznajemo, ali već se vidi da su ekipa i stručni štab na nivou i da sjajno sarađujemo. Drago mi je što sam dio ovog tima, velika je stvar za mladog igrača kad dobije poziv za reprezentativnu selekciju. To znači da se sav trud isplatio i nastaviću da radim još jače kako bih zadržao status reprezentativca, ističe Majstorović.

Više o temi Nermin Šabić

KONTROLNI MEČ
Šabić: Bolje smo odigrali drugu utakmicu
PRIJATELJSKI MEČ
Makedonci nadigrali "Zmajiće"
NA VRH

Podijeli članak na