BARAŽ

Novi selektor Sjeverne Irske optimista: Ne bojimo se Bosne, imamo iskustvo igranja sa njima

Trebali smo pobijediti u prethodne dvije utakmice protiv BiH

Detalj iz duela Sjeverna Irska - BiH 1:2. Arhiv

Avaz.ba

1.7.2020

Novi selektor fudbalske reprezentacije Sjeverne Irske Ijan Baraklo (Ian Baraclough) dobio je obećanje od svog prethodnika Majkla O'Nila (Michael O'Neill) da će mu pomoći u pripremi meča polufinala plej-ofa Lige nacija - grupa B, protiv našeg državnog tima. 

- To nije izazov kojeg se bojim, nego on kod mene izaziva uzbuđenje. Možemo slaviti u predstojeće dvije utakmice baraža, ukoliko se pripremimo kako treba i ako uđemo u meč na pravi način, rekao je Baraklo, te dodao da će zajedno sa O'Nilom odrediti taktiku i pripremiti se za duel u BiH. 

- Pomoći će mi oko pripreme utakmice. Već se spremamo, i gdje ćemo boraviti u toj zemlji, i gdje ćemo odraditi treninge. Mnogo priprema ćemo odraditi i ovdje, iako igramo u gostima. 

Baraklo smatra da je publika jako važna i u dodatnim kvalifikacijama Lige nacija, ali očekuje da će tribine u Bosni biti prazne.

Ne bojimo se Bosne, imamo iskustvo igranja sa njima već u dva navrata u proteklim godinama. Trebali smo pobijediti te utakmice. I dalje mislimo da navijačima neće biti dozvoljeno prisustvo na utakmicama. Već smo vidjeli u Premier ligi, otkako se vratila, da je mnogo izjednačeniji fudbal, bez obzira na domaćinstvo. Mi idemo u Bosnu i Hercegovinu da preskočimo tu prepreku i onda da se posvetimo utakmici protiv Slovačke ili Republike Irske. Za sada, nema potrebe da se obaziremo na taj, finalni meč, zaključio je novi selektor Sjeverne Irske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.