TRAŽE NOVU SREDINU

Čak 127 fudbalera u Engleskoj danas ostalo bez kluba

Jedno od najzvučnijih imena je bivši golman reprezentacije Džo Hart

Sezona produžena zbog pandemije. Arhiv

Avaz.ba

1.7.2020

Čak 127 igrača iz engleskih nogometnih premijerligaša probudilo se prvog jula bez kluba.  Ta bi brojka bila i veća da dio igrača, poput Davida Silve, Pedra, Vilijana (Willian) i Adama Lalane (Lallana), nije potpisao kratkoročne ugovore do kraja sezone, koja je produžena zbog pandemije koronavirusa.

Ostali nogometaši su postali slobodni i na tržištu, bez odštete, mogu tražiti novu sredinu, prenosi Fena.

Jedno od najzvučnijih imena na listi igrača bez kluba, koju je objavio list “Daily Mail”, je bivši golman engleske reprezentacije Džo Hart (Joe Hart) kojem je istekao ugovor sa Barnlijem. Hart je ranije čak 12 godina bio član Mančester sitija. 


Hart: Traži novi angažman. Arhiv

- Možda ljudi misle da je vrijeme za paniku, ali radujem se vremenu koje je ispred mene. Trebam samo nekoga ko će vjerovati u mene, a ja ću to povjerenje opravdati - kazao je za Hart, koji je na golu Engleske sakupio 75 nastupa.

Na listi otpisanih je i bek novog engleskog prvaka Liverpula, Natanijel Klajn (Nathaniel Clyne). On ove sezone nije upisao niti jedan nastup za "Redse", a imao je i velikih problema s ozljedama.

Bez ugovora su ostali i Pablo Zabaleta u Vest Hem junajtedu, Aron Lenon (Aaron Lennon) u Barnliju, Rajan Frejzer (Ryan Fraser) u Bornmutu, Omar Nijase (Oumar Niasse) u Evertonu, Ros Mekormak (Ross McCormack) u Aston Vili.... 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.