FK SARAJEVO

Tri nova igrača na treningu novog-starog prvaka BiH

Avaz.ba
02.07.2020 09:44

Slijedi borba za tim

Foto: Arhiv

Na jučerašnjem treningu šampiona Bosne i Hercegovine bila su tri nova fudbalera. Polaznici Akademije FK Sarajevo koji su u prethodnoj sezoni nastupali u kadetskim kategorijama priključili su se pripremama prvog tima. U pitanju su Faruk Hodžić, Dženit Hajdarević i Tarik Ramić.

Ramić je bio na nedavnom okupljanju U-17 reprezentacije BiH održanom u Zenici, dok su Hodžić i Hajdarević bili na okupljanju sa U-18 reprezentacijom. Riječ je o igračima koji su nastupali za kadetsku selekciju FK Sarajevo koja je u minuloj sezoni osvojila titulu u Premijer omladinskoj lige na dominantan način. Naime, u 20 utakmica nade kluba s Koševa nisu zabilježile nijedan poraz, a ostvarili su 17 pobjeda. 

Hajdarević je bio i najbolji strijelac lige sa 21 pogotkom, dok je Ramić postigao 10 golova manje.  Hodžić igra na poziciji defanzivnog veznog, a nije mu strano pokrivati ni ostale pozicije u defanzivi. 

Ramić igra na poziciji ofanzivnog veznog, a Hajdarević je napadača. Svi igrači su 2003. godište, baš i kao mladi golman Muhamed Šahinović koji je prije nekoliko dana potpisao profesionalni ugovor sa Bordo klubom. Ovim mladim igračima preostaje da se nametnu šefu stručnog štaba Vinku Marinoviću tokom ovih priprema.

Komentari

NA VRH