TREĆE POLUVRIJEME

Ljubitelji nogometa u šoku: Kristof Dugari brutalno izvrijeđao Mesija

Dugari. GQ

Avaz.ba

2.7.2020

Osvajač zlata na Svjetskom nogometnom prvenstvu 1998. godine, Kristof Dugari (Christophe Dugarry) razbjesnio je nogometni svijet, odnosno onaj njegov dio koji simpatizira vještine i igre Lionela Mesija (Messi). Za vrijeme zadnje Barcelonine utakmice, one u kojoj su protiv madridskog Atletika odigrana 2:2, Dugari je gostovao kao stručni sukomentator na "RMC Sportu".

Tamo je govorio o argentinskom nogometašu kao o, pazte sad, poluautističnom čovjeku visokom svega metar i po. Reklo bi se, zaista neprimjereno.  Iza takvih riječi krije se ljutnja bivšeg francuskog nogometaša na Mesija zbog zapostavljanja sunarodnjaka mu Grizmana (Antoine Griezmann). Dugari spočitava Barcinoj desetki što Grizmanu ne dodaje dovoljno lopti pa on ne dolazi do izražaja u igri Barcelone.

- Čega se Grizman boji? Dečka od metar i pol koji je usto i poluautističan? Ne treba se bojati, treba samo pokazati malo m*da. Već godinu dana govorim o tome da ima problem s Mesijem. Grizman ga treba udariti u lice - sve je to rekao Dugari za vrijeme svog gostovanja na RMC Sportu.

Priznao je i da dio problema ipak leži u Grizmanu.

- Tačno je da mu Mesi ne dodaje koliko bi trebao, ali to me ne čudi. Grizman gubi lopte, ne igra sa samopouzdanjem. Mislim da njih dvojica trebaju razgovarati da se stvari između njih izglade, dodaje Dugari, koji je potpuno naljutio Mesijeve fanove, ali i razne udruge djece s autizmom. 

Napisao je ispriku na Twitteru, ali je kasnije odlučio da je izbriše, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.