FK SLOBODA TUZLA

Gradimir Crnogorac zadovoljan prvim testom

Poslije dugo, dugo vremena jedna odigrana utakmica je u našim nogama

Crnogorac. Arhiv

J. J./Avaz.ba

2.7.2020

Fudbaleri Slobode svoj prvi meč u sklopu priprema za novu premijerligašku sezonu odigrali su na stadionu u Bukinju. Nasuprot prvotimaca našli su se najtalentovaniji fudbaleri juniorskog i kadetskog pogona kluba s Tušnja, te nekolicina igrača koji su u Rudarsku 2 stigli na probu. Na kraju su izabranici Gradimira Crnogorca pobijedili sa 2:0 (1:0). Strijelci su bili Fedor Predragović (19 minuta) i Dušan Ristić (64').

- Šta reći, poslije dugo, dugo vremena jedna odigrana utakmica je u našim nogama... Mislim da je bilo veoma teško, što je bilo i vidljivo, ali opet je dobro. Momci su dobro odradili posao - i na jednoj i na drugoj strani. Mogu biti zadovoljan igrom... Mi nastavljamo dalje sa trenažnim procesom, ponovo ulazimo u ritam dva treninga i vidjet ćemo šta će biti na drugoj utakmici, rekao je Crnogorac. Sloboda je počela meč u sastavu: Golubović, Beganović, Uzelac, Jusić, Tomašević, Herić, Maksimović, Predragović, Žerić, Mujagić, Husejinović, a u drugom poluvremenu šansu za igru dobili su i ostali prvotimci.

Protivnike je sa klupe predvodio proslavljeni as Slobode Dževad Šećerbegović, koji se prvom timu suprotstavio sa sljedećim sastavom: Mustačević, A. Musić, O. Musić, Mušić, Hadžibeganović, H. Musić, Škrbić, Ahmić, Omerović, Alić, Osmić.

Prema ranije utvrđenom planu Sloboda bi naredni prijateljski susret trebala odigrati 8. jula u Loznici. No, sudeći po trenutnoj epidemiološkoj situaciji , ovaj meč je pod znakom pitanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.