FK VELEŽ

Dudić: Nemamo potrebnu širinu

Prvih 75 minuta je bilo jako dobro, a u zadnjih 15 minuta sam dao šansu juniorima i onda smo pali

Dudić: Ambicije su viši plasman nego prošle sezone. Arhiv

Avaz.ba

2.7.2020

Šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić nije bio nezadovoljan nakon poraza na Grbavici.

- Moram da budem zadovoljan. Vidjeli smo jako dobru utakmicu, iznenađen sam da smo odigrali u ovakvom tempu, rekao je Dudić, te dodao:

- Prvih 75 minuta je bilo jako dobro, a u zadnjih 15 minuta sam dao šansu juniorima i onda smo pali. Nemamo tu širinu i zbog toga tražimo nove igrače. Nadam se da ćemo ih što prije dobiti. Na nivou smo na kojem smo bili prije pauze...

Do subote ćemo dobiti igrača na poziciji stopera. Obavljeni su i razgovori s napadačem koji bi trebao doći za dva-tri dana. Dovest ćemo i jednog univerzalca koji može igrati lijevo.

Rođeni u nastavku sezone imaju više ciljeve.

- Ambicije su viši plasman nego prošle sezone. Napast ćemo mjesta koja vode u Evropu. Na Grbavici smo pokazali da se možemo nositi sa Željezničarom... Težim da izlazimo visoko i na taj način ćemo igrati.

Rođeni su meč počeli u sastavu: Bobić – Ćosić, Zvonić, Ćivić, Dario – Osmić, Hasanović – Ovčina, Vehabović, Cvijanović – Čatić. Na klupi su bili Bogdanović, Zeljković, Pršeš, Radovac, Alagić, Sijamija, Jelovac i Zvizdić, koji su dobili šansu u nastavku meča.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.