UPITAN NASTAVAK PRVENSTVA U BIH

Četiri nogometaša iz Zrinjskog, Mladosti i Veleža zaraženi koronavirusom

Strahuje se da bi se taj broj mogao tokom ljeta povećati, jer je epidemiološka situacija u BiH svakoga dana sve teža

Avaz.ba

Iz BiH saveza poručuju da su optimisti po pitanju početka prvenstva

Foto: Arhiv


Mjesec prije početka nove nogometne sezone u Bosni i Hercegovini, start prvenstva je pod znakom upitnika nakon što su u tri kluba zabilježeni slučajevi koronavirusa.

Kod četiri nogometaša u tri kluba je potvrđena zaraza koronavirusom - dva u Zrinjskom te po jedan u Mladosti iz Kaknja i mostarskom Veležu.  Strahuje se da bi se taj broj mogao tokom ljeta povećati, jer je epidemiološka situacija u BiH svakoga dana sve teža pa bi mogle reagirati zdravstvene instiutcije uvođenjem dodatnih restriktivnih mjera. 

Iz BiH saveza poručuju da su optimisti po pitanju početka prvenstva, ali da će u svakom slučaju pratiti instrukcije nadležnih organa. Za sada je na snazi preporuka stručnjaka da sportaši ipak treniraju, ali uz maksimalno poštovanje mjera.

- Kakvo je trenutačno stanje, navijači neće moći na stadione. Utakmice će se igrati pred praznim tribinama. Sad dakle, govorim uvjetno, 30 dana prije početka prvenstva. Pratimo što će biti do početka avgusta - kazao je izvršni direktor za sport u NS BiH Elmir Pilav.

Prošla sezona u Premijer ligi je prekinuta početkom marta zbog pandemije koronavirusa, nakon čega je Izvršni odbor u junu donio odluklu o završetku prvenstva, pa je prvakom proglasio Sarajevo. Nova sezona u Premijer nogometnoj ligi Bosne i Hercegovine službeno počinje 1. avgusta gradskim derbijem Željezničara i Sarajeva.

Nogomet
U srijedu se nastavlja Premier liga

Više o temi Nogomet

PODVIG SLAVNOG ARGENTINCA
Lionel Mesi postigao 700. gol u karijeri
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na