ZENICA

Malkočević: Uz igrače iz inostranstva, nadamo se da i ova generacija može do elitnog kruga

Drago mi je da sam ponovo tu sa svojim kolegama i na pripremama nove generacije igrača

Avaz.ba

Malkočević: Moje zdravstveno stanje sada je bolje

Foto: NSBIH


Najuspješniji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine U-17 Sakib Malkočević koji je tri puta ostvario plasman na Evropsko prvenstvo boravio je juče i danas u Trening centru NS BiH u Zenici, gdje je pratio pripreme kadetske selekcije.

Malkočevića sada obavlja funkciju skauta svih omladinskih selekcija, a kako kaže, raduje ga što je nakon marta i korona-krize prisustvovao jednom reprezentativnom okupljanju.

Nakon svega što se dešavalo u svijetu u posljednje vrijeme svi smo se uželjeli druženja, utakmica, okupljanja i u ova dana ovdje se osjećam jako dobro. Drago mi je da sam ponovo tu sa svojim kolegama i na pripremama nove generacije igrača. Nadam se da će na jesen sve biti u redu i da će dječaci igrati kvalifikacije, rekao je Malkočević i istakao da je i njegovo zdravstveno stanje sada bolje i da se dobro osjeća. 

Kadeti su juče odigrali i kontrolnu utakmicu, a svoje utiske prenosi i Malkočević:

- S obzirom na to da se nisu dovoljno okupljali zbog situacije sa koronavirusom, te da nisu imali dovoljno utakmica, možemo biti zadovoljni onim što smo juče vidjeli. Ima tu sigurno kvaliteta koji može odgovoriti zahtjevima. Uz igrače iz inostranstva, nadamo se da i ova generacija može do elitnog kruga kvalifikacija. To bi trebao da nam bude neki cilj, a sve preko toga je veliki uspjeh.

Malkočević se nada dobrim rezultatima i seniorskog nacionalnog tima: 

Zaista bi bila velika stvar ako bi i U-17 i U-19 selekcije napravile uspjeh u kvalifikacijama. Sa velikom pažnjom očekujemo utakmice i naše „A“ reprezentacije. Svi želimo da oni uspješno završe baraž za Evropsko prvenstvo. Nadam se prije svega da će igrači biti zdravi i spremni za utakmice Lige nacija i baraža. Bila bi velika stvar za naš Savez i za državu ako se „A“ tim plasirao na veliko takmičenje, zaključio je Malkočević.

Više o temi Sakib Malkočević

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na