REPREZENTACIJA

Bajević: Već smo uradili dosta posla, ali prirodno je da svi jedva čekamo da izađemo na teren

Nedavni Pjanićev potpis sa Barcelonom, za sve nas velika čast, a ujedno i motiv za igrače sa naših prostora da vrijedno rade i postave veće ciljeve

Bajević: Upoznati smo sa kvalitetom većine igrača koji pretenduju da budu na širem spisku. NSBiH

Piše: G.Š./Avaz.ba

3.7.2020

Selektor naše fudbalske reprezentacije Dušan Bajević danas je održao još jedan video-sastanak sa članovima stručnog štaba - Rusmirom Cvikom, Adnanom Ćustovićem, Slavenom Musom, Eldinom Jeleškovićem i Zvjezdanom Misimovićem, na kojem su precizirani zadaci za svakog od njih. 

- Uradili smo već dosta posla, ali prirodno je da svi jedva čekamo da izađemo na teren, rekao je selektor Bajević te dodao:

- Do tada, radimo na ovaj način i mogu reći da smo upoznati sa kvalitetom većine igrača koji pretenduju da budu na širem spisku. Zadovoljan sam sa onim što su moji saradnici danas pokazali, razgovarali smo dugo i jako nam je važno da naši reprezentativci igraju što više, da budu u formi, jer samo najspremniji će biti pozvani. Želimo da napravimo jaku reprezentaciju, to sam više puta isticao. Dodao bih da je i nedavni Pjanićev potpis sa Barcelonom, za sve nas velika čast, a ujedno i motiv za igrače sa naših prostora da vrijedno rade i postave veće ciljeve. Pjanić i Džeko su uzori mnogim mladim igračima, a svojim igrama i ponašanjem, kako na terenu, tako i van njega, siguran sam da su im otvorili vrata velikih klubova.

Također, na dnevnom redu je bilo još nekoliko tema, a počelo se sa analizom zadataka sa prethodnog sastanka. Članovi stručnog štaba prezentovali su svoja razmišljanja i izvještaje o igrama, minutaži i karakteristikama potencijalnih reprezentativaca koji nastupaju u evropskim ekipama, koje su nastavile takmičenja. Zaključeno je da se i u narednom periodu treba fokusirati na formu igrača, njihove igre u pripremnim utakmicama, te iz svih dosadašnjih analiza polako početi kreirati širi spisak potencijalnih reprezentativaca. Iz tog šireg spiska kasnije bi se pozivali igrači za utakmice Lige nacija protiv Italije i Poljske. 

Novi zadaci koji su pred stručnim štabom odnose se na pripremanje plana okupljanja i trenažnih aktivnosti za utakmice UEFA Lige nacija - grupa A, koje naš tim igra već 4. septembra protiv Italije i 7. septembra protiv Poljske. Pored toga, Bajevićevi saradnici treba da sačine i detaljan izvještaj o našim protivnicima u ovom takmičenju. Sve ove analize i pripreme imaju za cilj da naša „A“ reprezentacija spremno dočeka utakmicu baraža protiv Sjeverne Irske koja je na programu osmog oktobra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.