SKROMNOST IM NIJE VRLINA

Šefovi njemačkog fudbala stežu kaiš: Najviša plaća "samo" pola miliona maraka

DFB objavio da će ograničiti primanja zvaničnicima u namjeri da povrati izgubljeno povjerenje javnosti

Avaz.ba
03.07.2020 20:09

Keler: Hvali potez DFB-a

Foto: DFB

Njemački nogometni savez (DFB) objavio je da će ograničiti plaće visokim zvaničnicima tokom pandemije koronavirusa u namjeri da povrati izgubljeno povjerenje javnosti.

DFB se našao na udaru nakon korupcijskog skandala, koji je pokrenut 2015. godine otkrivanjem nimalo ugodnih detalja o tome kako je Njemačka dobila organizaciju Svjetskog prvenstva 2006.

Također, bivši predsjednik DFB-a Rajnhard Grindel (Reinhard) prošle godine je podnio ostavku pod pritiskom nakon optužbi za neprijavljenu zaradu i nezadovoljstvo njegovim rukovođenjem.

  • Poruka na tribinama: DFB su zbog korupcije prozvali i navijači
    Poruka na tribinama: DFB su zbog korupcije prozvali i navijači Foto: AFP

No, teško da će i nova mjera poboljšati imidž Saveza, jer ograničenje primanja na maksimalno 246 hiljada eura godišnje (približno pola miliona maraka) teško se može nazvati stezanjem kaiša.

Upravni odbor DFB-a objavio je trenutne plaće svojih članova, uključujući aktuelnog predsjednika Frica Kelera (Fritz Keller), koji će imati najveća primanja, od 246.000 eura godišnje.

- Veoma sam zadovoljan što je Odbor sada pronašao transparentne propise koji su svima razumljivi. Danas moramo biti finansijski transparentni – rekao je Keler.

Komentari

NA VRH