LJEKAR NOGOMETAŠA TVRDI

Diego Maradona izgubio pet kilograma i ne drogira se

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

4.7.2020

Diego Maradona, legendarni argentinski nogometaš, je u karantinu u svojoj domovini. 

Bio je u lošem stanju, što se moglo vidjeti i na nekim utakmicama njegove Gimnasije iz La Plate. To je zabrinulo njegove kćerke - Dalmu i Đianinu (Gianinna), kao i njegovog doktora Leopolda Lukea (Luqe). Kada je ljekar vidio posljednje objavljene snimke Maradone u javnosti, odlučio ga je posjetiti u njegovom domu, a sada tvrdi kako je jedan od najboljih nogometaša svih vremena promijenio životne navike.

- Uzimao je neke lijekove kako bi kontrolirao anksioznost. S ovim tretmanom ćemo nastaviti zbog toga što neke terapije ne možemo prekinuti naglo. Tijelo razvije toleranciju i nagli prekid terapije mogao bi uzrokovati probleme - kazao je Luke.

Dodao je da Maradona i dalje konzumira alkohol, ali da rade na tome.

Diego se potpuno "skinuo" s kokaina, ali nekada ima problem s alkoholom. Nekada se ni to ne desi. Karantin mu je uzrokovao velike probleme - istakao je ljekar.


Maradona sa svojim ljekarom. Instagram

Maradona je prije nekoliko dana objavio fotografiju s Lukeom kako bi mu se zahvalio.

- Veliko hvala mom doktoru. Doktor Luke se brine za mene uvijek, kao da sam član njegove porodice - poručio je Maradona.

Maradona trenira 20 minuta na traci za trčanje, šeta u svom dvorištu i vozi bicikl. Prema riječima doktora legendarni nogometaš je fokusiran na svoje zdravlje i želi unaprijediti kvalitet života, a kaže kako su zajedno igrali i nogomet. Legendarni Argentinac smršavio je pet kilograma.

Maradona čeka povratak na posao otkako je prekinuto prvenstvo u Argentini početkom marta zbog pandemije koronavirusa. Maradona je s Gimnasijom upisao šest pobjeda na 19 odigranih utakmica.

A njegov ljekar se, zajedno sa svojim kolegama, uporno bori s koronavirusom u bolnici u Argentini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.