PROBLEMI NA MAKSIMIRU

Dinamo će evropske utakmice sljedeće sezone možda morati igrati u Rijeci

Najveći problem je južna tribina koja će, po završetku dodatnih provjera, možda trebati dodatnu sanaciju.

Avaz Sport
10.07.2020 06:05

Ponovno se postavlja pitanje gdje će Dinamo igrati evropske utakmice sljedeće sezone?

Foto: Cropix

Dinamo je jučer objavio da se zbog potrebe dodatnih analiza sigurnosti ne može koristiti južna tribina maksimirskog stadiona, pa će Hajdukovi navijači na nedjeljnom derbiju biti smješteni u odvojenom sektoru zapadne tribine.

- Istočna tribina neće biti u uporabi do sanacije. Na južnoj se nisu dogodila konstruktivna oštećenja i stručnjaci nisu željeli izdati dozvolu dok se ne odrade dodatni statički pregledi - rekao je danas član Dinamove uprave Krešimir Antolić.

Ponovno se postavlja pitanje gdje će Dinamo igrati evropske utakmice sljedeće sezone?

  • Stadion Rujevica
    Stadion Rujevica Foto: HNK Rijeka

- Mi imamo licencu za Maksimir za sljedeću natjecateljsku sezonu, ali odgovorni smo ljudi i obavijestit ćemo HNS o stanju stadiona nakon potresa. Vidjet ćemo trebamo li tražiti neka alternativna rješenja. U Hrvatskoj postoje samo još dva stadiona četvrte kategorije, a to su Poljud i Rujevica. Nama je opcija Rujevica - rekao je Antolić.

Najveći problem je južna tribina koja će, po završetku dodatnih provjera, možda trebati dodatnu sanaciju. Procedura izrade investicionog plana i izvođenje radova moglo bi se odužiti, a Dinamo nema previše vremena, budući da bi se u 2. pretkolu kvalifikacija za Ligu šampiona mogao naći već krajem avgusta.

Vezane vijesti

NA VRH