PROBLEMI NA MAKSIMIRU

Dinamo će evropske utakmice sljedeće sezone možda morati igrati u Rijeci

Najveći problem je južna tribina koja će, po završetku dodatnih provjera, možda trebati dodatnu sanaciju.

Ponovno se postavlja pitanje gdje će Dinamo igrati evropske utakmice sljedeće sezone?. Cropix

Avaz Sport

10.7.2020

Dinamo je jučer objavio da se zbog potrebe dodatnih analiza sigurnosti ne može koristiti južna tribina maksimirskog stadiona, pa će Hajdukovi navijači na nedjeljnom derbiju biti smješteni u odvojenom sektoru zapadne tribine.

- Istočna tribina neće biti u uporabi do sanacije. Na južnoj se nisu dogodila konstruktivna oštećenja i stručnjaci nisu željeli izdati dozvolu dok se ne odrade dodatni statički pregledi - rekao je danas član Dinamove uprave Krešimir Antolić.

Ponovno se postavlja pitanje gdje će Dinamo igrati evropske utakmice sljedeće sezone?

Stadion Rujevica. HNK Rijeka

- Mi imamo licencu za Maksimir za sljedeću natjecateljsku sezonu, ali odgovorni smo ljudi i obavijestit ćemo HNS o stanju stadiona nakon potresa. Vidjet ćemo trebamo li tražiti neka alternativna rješenja. U Hrvatskoj postoje samo još dva stadiona četvrte kategorije, a to su Poljud i Rujevica. Nama je opcija Rujevica - rekao je Antolić.

Najveći problem je južna tribina koja će, po završetku dodatnih provjera, možda trebati dodatnu sanaciju. Procedura izrade investicionog plana i izvođenje radova moglo bi se odužiti, a Dinamo nema previše vremena, budući da bi se u 2. pretkolu kvalifikacija za Ligu šampiona mogao naći već krajem avgusta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.