ITALIJA

Riberi se sprema na bijeg iz Firence: Ne moram ganjati milione, imamo sve što nam treba

Siguran sam da će porodica Fiorentine pomoći Franku da se ponovno osjeća sigurnim - tvrdi Komiso

Riberi: Strast ili ne, porodica mi je na prvom mjestu i napravit ćemo potrebne odluke za našu sigurnost. Arhiv

Avaz.ba

11.7.2020

Sve je nakon nastavka Serie A naizgled jako dobro krenulo za 37-godišnjeg Franka Riberija (Franck Ribery). Vratio se na travnjake duge nakon povrede i operacije skočnog zgloba koja ga je zadesile još krajem novembra. Odmah je nakon nastavka takmičenja krenuo u prvoj postavi u remiju s Brešom...

Pet dana poslije uslijedio je čudesan pogodak protiv Lacija koji, na žalost Viola, nije bio dovoljan za pobjedu, te onda nakon poraza od Sasuola - napokon pobjeda Fiorentine u 30. kolu, odnosno slavlje u gostima kod Parme. Riberi je ponovno upisao sat vremena dobre igre dok se nije pojavio problem sa skočnim zglobom zbog kojeg je izašao iz igre. Francuz bi sigurno bio sretan da mu to bila jedina briga te večeri, no to, nažalost, nije bio slučaj.

Riberi je na povratku u Firencu otkrio da mu je provaljeno u dom iz kojeg je ukraden velik broj vrijednosti, uključujući nakit i slične stvari.

- Kad smo se vratili nakon pobjede protiv Parme otišao sam direktno kući. To je moj dom u Italiji, državi u kojoj sam odlučio nastaviti karijeru nakon toliko lijepih godina u Minhenu. I što sam zatekao... Supruzi su ukradene neke torbe, nakit... No, hvala Bogu, ništa od toga nije esencijalno za naš život - oglasio se na društvenim mrežama Francuz te dodao:

- Ono što me šokiralo jest osjećaj nemoći, to ne mogu prihvatiti. Ja ne moram ganjati milione. Imamo sve što nam treba i ja nabijam loptu samo zato što mi je to strast. Međutim, strast ili ne, porodica mi je na prvom mjestu i napravit ćemo potrebne odluke za našu sigurnost.

Riberi (desno): Ono što me šokiralo jest osjećaj nemoći, to ne mogu prihvatiti. Arhiv

Riberi je s ovim ozbiljnim riječima možda najavio raskid saradnje s Fiorentinom, no s Violama je ugovorno vezan na još jednu sezonu. Uprkos 38. godini života i povredi koja ga je ograničila na samo 15 nastupa, Riberi je uz Čileanca Erika Pulgara (Ericka) možda i najbolji igrač Viola ove sezone, te bi njegov odlazak sigurno bio gubitak za klub koji se već drugu sezonu zaredom nalazi na donjoj polovici tabele Serije A.

Vlasnik kluba iz Firence, italijansko-američki magnat Roko Komiso (Rocco Commisso) odmah je javno pružio riječi potpore za Riberija te obećao da će učiniti sve da bi mu pomogao.

- Siguran sam da će porodica Fiorentine pomoći Franku da se ponovno osjeća sigurnim - tvrdi Komiso.

Nažalost, ovakva provala nije anomalija u italijanskom nogometu, gdje su nogometaši već godinama na meti kriminalaca, odnosno pljačkaša. Nije prošlo ni mjesec dana otkada je Milanov Samu Kastiljeho (Castillejo) zaustavljen na semaforu te pod prijetnjom oružjem bio prisiljen predati svoj luksuzni sat. Prošle su se jeseni Klaudio Markizio (Claudio Marchisio) i njegova žena također zatekli u oružanoj pljački u njihovom domu, a u sličnim su se situacijama kao Riberi proteklih godinu dana pronašli i Napolijev Alan (Allan) i Juventusov Bernardeski (Bernardeschi), prenose Sportske novosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.