BARAŽ ZA EURO

Selektor Sjeverne Irske: BiH ima sjajne navijače, ali se ne plašimo gostovanja u Zenici

Još uvijek nije poznato da li će navijači moći prisustvovati utakmici zbog trenutne situacije sa pandemijom koronavirusa

Selektor reprezentacije Sjeverne Irske Ijan Baraklo. Klevin Boyes

Avaz Sport

13.7.2020

Selektor reprezentacije Sjeverne Irske Ijan Baraklo (Ian Baraclough) izjavio je da se ne plaši gostovanja reprezentaciji Bosne i Hercegovine, bilo ono uz podršku navijača ili ne, piše Belfast Telegraph.

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske trebaju se sastati 8. oktobra na stadionu Bilino Polje u Zenici u okviru baraža za Evropsko prvenstvo, a još uvijek nije poznato da li će navijači moći prisustvovati utakmici zbog trenutne situacije sa pandemijom koronavirusa.

- Njihovi igrači vole igrati svoje domaće utakmice u Zenici. Stadion je mali, a navijači glasnom podrškom dižu svoje igrače. Ne bojimo se odlaska tamo, mi smo ekipa koja je već dugo zajedno i to je naša prednost.  Voljeli bismo da naši navijači budu tamo, zbog njih se takmičimo, a što prije se situacija s koronavirusom smiri i uklone zabrane, biće od koristi svima -  rekao je selektor Sjeverne Irske.

Njegov prethodnik Majkl O'Nil (Michael O'Neill) je izgubio oba okršaja Lige nacija protiv naše reprezentacije prije dvije godine, ali Baraklo tvrdi da bi ovaj put rezultat trebao biti drugačiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.