ENGLESKA

Gvardiola odgovorio Murinju, Klopu i ostalim menadžerima

Avaz.ba

Gvardiola i Murinjo

Foto: Arhiv


Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola (Guardiola) izjavio da se mnogi trebaju izviniti "Građanima", nakon što je Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) poništio odluku UEFA-e o dvogodišnjoj zabrani nastupa njegovog tima u međunarodnim takmičenjima. Siti je - podsjetimo, na kraju kažnjen sa 10 miliona eura zbog toga što nije pružio adekvatnu pomoć UEFA-i tokom istrage o kršenju pravila finansijskog fer plaja.

- Hoze (Murinjo) i ostali menadžeri bi trebali znati da smo mi oštećeni, nama bi se trebali izviniti, rekao je Gvardiola, te dodao: 

- Kao što sam rekao mnogo puta, ako smo uradili nešto loše prihvatit ćemo odluke UEFA-e. Ne očekujemo da nas Liverpul, Totenhem, Arsenal, Čelsi, Volvesi brane, ali mi ćemo se braniti sami. Imamo pravo da se branimo sami i vjerujemo da je ono što smo uradili ispravno.  To su rekla i trojica nezavisnih sudija u KAS-u. Danas je dobar nogomet za nogomet, jer smo igrali po istim pravilima kao i ostali klubovi u Evropi. Da smo prekršili pravila bili bi suspendovani, ali vjerovali smo da smo uradili ispravnu stvar, a sudije su to potvrdile. Mi smo oštećeni, jer su ljudi govorili da lažemo i varamo, a pretpostavke nevinosti nije bilo.

Podsjetimo, Murinjo je izjavio da Citi, ako nije bio kriv, onda nije trebao biti kažnjen. 

- Ako Mančester siti nije kriv, a kažnjen je s nekoliko miliona, onda je to sramota. Ako nisi kriv, onda ne trebaš biti kažnjen, ali ako si kriv, onda trebaš biti izbačen. Sramotna odluka, katastrofalna. Ne kažem da su krivi, samo da ako nisi, onda ne platiš ni funtu kazne. Znam da oni imaju novca, ali ovdje se radi o principima. Ja kritikujem odluku, rekao je Murijo.

S druge strane, Jirgen Klop (Jurgen Klopp) je rekao da odluka nije dobra za nogomet.

- Finansijski fer-plej je dobra ideja. Služi da zaštiti timove i takmičenja kako niko ne bi mogao trošiti previše novca. Za Liverpul je odluka dobra, jer bi bez dodatnih napora u Evropi bilo izuzetno teško parirati Građanima u engleskom Premieršipu, rekao je Klop.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na