ŽELJEZNIČAR

Osim: Mladi igrači su pokazali energiju, želju, volju

Drugo poluvrijeme nije bilo loše. Prvo, malo zbog vremena, sunca, malo suvljeg terena, mrljavili

Sa utakmice u Visokom: Gosti su tokom cijele utakmice kontrolisali igru. Armin Herić, fkz.ba

Piše: Avaz.ba

15.7.2020

Željezničar je u četvrtoj pripremnoj utakmici ostvario i četvrtu pobjedu. Plavi su jučer u Visokom savladali Bosnu sa 3:0.

– Drugo poluvrijeme nije bilo loše. Prvo, malo zbog vremena, sunca, malo suvljeg terena, mrljavili. U drugom su pokazali malo više energije i to je rezultiralo sa dva gola i par solidnih akcija. Adekvatan protivnik za ono što je nama trebalo. Možda bi prvotimci ovo riješili na neki drugi, lakši način, ali mladi igrači su pokazali energiju, želju, volju. Malo su brzopleti u nekim situacijama bili, ali dobro, rekao je Amar Osim, šef stručnog štaba Željezničara.

Plavi su poveli u 11. minuti. Bekrić je ubacio sa strane, a Miletić najbolje skočio i glavom pogodio za 1:0. Gosti su nastavili s kontrolom igre, te su propustili nekoliko izglednih prilika za postizanje drugog gola. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:1.

Na 2:0 Željo je povisio u 58. minuti. Staniće je oduzeo loptu, prošao jednog čuvara i preciznim udarcem sa 20 metara zatresao mrežu domaćih. Hajrić je u 68. minuti iskoristio odbijenu loptu i postigao svoj prvi gol, a treći za Plave.

Željezničar: Fejzić – Blažević, Miletić (Beća od 70.), Ikić, Stanić – Hajdarević, Duraković (Osmanović od 60.) – Gasal, Bekrić (Mehić od 60.), Mujezinović (Mujić od 46.) – Hajrić (Nargalić od 70.).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.