TRENER GRAĐANA

Guardiola: Dovoljno sam skroman da mogu priznati da sam ništa bez igrača

Dobri igrači su ključni u postizanju velikih uspjeha

L. M. / Avaz.ba
15.07.2020 10:26

Guardiola

Foto: Getty Images

Nakon što je Mančester Siti (Manchester City)  dobio žalbeni postupak pred sudom i moći će i dalje nastupati u evropskim takmičenjima, iako su po odluci UEFA-e prekršili finansijski fair-play, Pep Guardiola, trener"građana", kazao je da njegov tim nije prekršio nikakva pravila te da i drugi imaju mnogo novca, a ne samo Siti, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Imamo mnogo novca i naravno da se želimo pojačati. Ipak, htjeli smo dovesti Alexisa Sancheza, ali ga zaista nismo mogli priuštiti. Htjeli smo i Harryja Maguirea, ali ga nismo mogli platiti koliko je Manchester United platio. Da, imamo novca, ali ga imaju i drugi - kazao je Guardiola novinarima.

Istakao je da su dobri igrači ključni u postizanju velikih uspjeha.

- Dovoljno sam skroman da mogu priznati da sam ništa bez igrača. Dobar sam trener, ali ne možeš osvajati titule bez dobrih igrača. U proteklih deset godina gradili smo klub da bude elitni i morali smo investirali. Možemo trošiti onoliko koliko vlasnici dozvoljavaju, prateći pravila finansijskog fair-playa i to je uvijek bio slučaj - rekao je Guardiola.

Komentari

NA VRH