FIFA OBJAVILA TERMINE

Gledat ćemo četiri utakmice dnevno u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru

Danas je objavljen program Mundijala, a najveća novost su četiri utakmice dnevno u rasponu od 11 sati

Avaz.ba

Organizatori su saopštili kako je 85% posla na stadionima završenp, a čak 90 posto puteva i infrastrukture već izgrađeno

Foto: DPA


Ljubitelji nogometa širom svijeta tokom Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru uživat će gledajući četiri utakmice dnevno tokom grupne faze.

Danas je objavljen program Mundijala, a najveća novost su četiri utakmice dnevno u rasponu od 11 sati, a osim TV gledaoca neće biti zakinuti ni navijači koji će otputovati u Katar.

Zbog nikad manje udaljenosti između stadiona bit će moguće da navijači u jednom danu uživo gledaju dvije ili više utakmica, što je do sad bilo nemoguće.

Prva utakmica počet će u 11 sati po srednjoevropskom vremenu, a četvrta u 20 sati.

Prva utakmica bit će odigrana 21. novembra na Al Bayt stadionu u obliku šatora, kapaciteta 60.000 gledaoca, a finale 18. decembra na stadionu Lusail.

FIFA je objavila da ćemo na žrijeb čekati sve do marta ili aprila 2022. godine, ako to dopusti situacija s koronavirusom, a tada će biti objavljen i konačan raspored Mundijala.

Organizatori su saopštili kako je 85% posla na stadionima završeno, a čak 90 posto puteva i infrastrukture već izgrađeno.

Više o temi Svjetsko prvenstvo

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na