SANACIJA DUGOVA

Komercijalizacija Bilinog polja: Ko će dobiti prava na imenovanje stadiona?

Novac bi se iskoristio kao pomoć Čeliku u sanaciji dugova

Stadion Bilino polje. Arhiv

Avaz Sport

16.7.2020

Danas je u Zenici održana 50. po redu sjednica Gradskog vijeća, a jedna od tačaka dnevnog reda bila je i komercijalizacija stadiona Bilino polje, te bi se taj novac iskoristio kao pomoć Čeliku u sanaciji dugova.

 - NK Čelik se nakon odlaska “investitora” iz Turske nalazi u najtežem trenutku u svojoj historiji. Klub treba podršku Grada veću nego ikada, treba se i voditi računa da se ne ugrozi i egzistencija i drugih ostalih sportskih klubova u gradu. Zato predlažem da Grad Zenica kao vlasnik stadiona, koji je još uvijek najbolji i najmoderniji u državi raspiše Međunarodni poziv za komercijalizaciju stadiona Bilino polje. Imamo takve primjere u regionu i komšiluku, a sav novac koji dobijemo na period recimo od pet godina iskoristili bi za sanaciju duga i poslovanja NK Čelik. Ako dođe do ovakvog dogovora s potencijalnim stadionom moglo bi se dalje i razgovarati o daljoj saradnji. Ja sam provjerio s ljudima u N/FSBiH i budući da se na Bilinom polju igraju i utakmice reprezentacije BiH, to nikakav ne bi bio problem oko naziva - rekao je vijećnik Almir Babajić.

Na kraju su Gradski vijećnici jednoglasno prihvatili ovu inicijativu da se u što bržem roku raspiše Međunarodni javni poziv za komercijalizaciju imena stadiona Bilino polje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.