SLUČAJ KOŠEVO

Nedžad Ajnadžić oštro odgovorio FK Sarajevo

Ajnadžić: Navedeni zahtjev sam uredno proslijedio onima koji odlučuju o takvim zahtjevima. Arhiv

Piše: Avaz Sport

17.7.2020

Načelnik sarajevske Općine Centar Nedžad Ajnadžić odgovorio je Fudbalskom klubu Sarajevo, nakon jučerašnjeg saopćenja iz sarajevske Titove 38b u kojem je istaknuto da predstavniku kluba s Koševa nije dozvoljeno obraćanje na sjednici Vijeća. 

Povodom otvorenog pisma Uprave FK Sarajevo od 16. jula 2020. godine u kojem se ističe da predstavnicima ovog kluba nije data mogućnost da se obrate na sjednici Općinskog vijeća, a radi istinitog informisanja javnosti želim da istaknem sljedeće: 

Tačno je da su se predstavnici FK Sarajevo obratili sa zahtjevom da prisustvuju sjednici na kojoj bi se raspravljalo o problemima stadiona Koševo i eventualnim modelima ustupanja ovog objekta fudbalskom klubu.

Navedeni zahtjev sam uredno proslijedio onima koji odlučuju o takvim zahtjevima, a to je rukovodstvo Općinskog vijeća. Napominjem, načelnik nije taj koji može dozvoliti obraćanje ili prisustvo na sjednici, već je to u isključivoj nadležnosti Vijeća.

Pored navedenog, ističem da se obraćanje po određenom pitanju, o kojem Vijeće raspravlja, može tražiti isključivo na samoj sjednici i u trenutku rasprave po tom pitanju, a dozvolu za obraćanje može dati samo Vijeće i to glasanjem i natpolovičnom podrškom vijećnika. Dakle, načelnika u toj priči opet nema.

Ono gdje sam dao svoje obećanje i što se nalazi u nadležnosti načelnika jeste predlaganje tačaka za dnevni red. Žao mi je ako ste dobili pogrešnu informaciju ili od nekoga bili obmanuti, ali Informacija o poduzetim aktivnostima u pogledu modernizacije i rješavanja statusa Olimpijskog stadiona ‘Asim Ferhatović Hase’ se nalazila na dnevnom redu sjednice.


Predstavnici FK Sarajevo nisu prisustvovali sjednici Općinskog vijeća. Arhiv

Javno sam kazao da će Memorandum koji je bio proslijeđen FK Sarajevu biti u materijalu koji je upućen Općinskom vijeću. U istoj informaciji sadržan je i Memorandum FK Sarajeva i taj cjelovit dokument sa drugim materijalima u okviru jedinstvene Informacije upućen je za razmatranje na sjednici koja je održana 16. jula 2020. godine.

Ponavljam, sve što je u nadležnosti općinskog načelnika, urađeno je i ispoštovano. Tačno onako kako sam i javno kazao. Žao mi je što se predstavnici FK Sarajevo nisu pojavili na sjednici jer je bez njihovog neposrednog obraćanja i učešća bilo bespredmetno raspravljati o ponuđenim memorandumima.

U tom smislu, upućujem Vam apel da delegirate predstavnike FK Sarajevo i osobu koja će se obratiti na sjednici Općinskog vijeća koja je planirana za kraj jula ili početak augusta. Takav dopis uputite na kabinet načelnika, ali i predsjedavajuće Općinskog vijeća i vjerujem da već na sljedećoj sjednici možemo doći do najboljeg rješenja koje će zadovoljiti i Upravu i navijače FK Sarajevo i Općinu Centar, kao i sve naše građane.

I dalje ostajem pri ranije iznesenom stavu i dajem podršku da se predstavnici FK Sarajevo neposredno obrate Vijeću sa prijedlogom Memoranduma kluba, odnosno viđenjem korištenja i upravljanja stadionom Asim Ferhatović Hase, poručio je Ajnadžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.