FK SARAJEVO

Novi potpis na Koševu

Drago mi je što je došlo do dogovora između dva kluba i što sam sada i zvanično igrač FK Sarajevo, rekao je Mustedanagić

Potpisan trogodišnji ugovor. FK Sarajevo

Piše: Avaz.ba

17.7.2020

Veznjak Zinedin Mustedanagić novi je igrač FK Sarajevo, nakon što je postignut dogovor sa praškom Spartom, koji je produžio ugovor sa klubom s Koševa.

Drago mi je što je došlo do dogovora između dva kluba i što sam sada i zvanično igrač FK Sarajevo. Nadam se da ću opravdati očekivanja kluba, ali i navijača, te da ćemo biti uspješni u sezonama koje su pred nama, rekao je Mustedanagić, koji je u minuloj polusezoni bio član FK Sarajevo kao posuđen igrač praške Sparte

Podsjetimo, u Sarajevo je došao u januaru, te upisao dva nastupa u kojima je jednom bio asistent. No, sada je potpisao trogodišnji ugovor sa Bordo klubom.

Presretan sam što smo sklopili dogovor sa ekipom Sparte, kojima se ovim putem zahvaljujem na korektnosti u pregovorima. Sa Zinedinom također nije bilo nedoumica na obje strane, tako da smo brzo došli do dogovora, rekao je koordinator za sport FK Sarajevo Emir Hadžić.   

Mustedanagić je ranije igrao za Dinamo Česke Budojevice, Duklu Prag, Ružomberok, te Spartu Prag čiju je omladisnko školu i prošao. Za mlade selekcije Bosne i Hercegovine odigrao je 56 utakmica i postigao 14 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.