SERIJA A

Derbi u Rimu okončan remijem, Juventus je na pragu titule

Potpuni preokret Roma je napravila u 57. minuti, kada je Džeko sve sam uradio, a Mkhitaryan mu ukrao loptu i pogodio mrežu gostiju

Edin Džeko namjestio pogodak Spinazzoli. Agencije

Avaz.ba

19.7.2020

Fudbaleri Rome i Intera rezultatom 2:2 su remizirali u susretu 34. kola Serije A, što je najviše odgovaralo ekipi Juventusa, koja je ovim bodom skoro pa osvojila naslov prvaka Italije.

Inter je bio dosta bolji i ozbiljniji tim u prvom dijelu susreta, a poveo je u 15. minuti preko De Vrija, koji je pogodio poslije ubačaja iz kornera.

Roma je bila neprepoznatljiva, djelovala je dosta neozbiljno sve do finiša prvog dijela, kada je Edin Džeko namjestio pogodak Spinazzoli jako lukavom asistencijom. 

Potpuni preokret Roma je napravila u 57. minuti, kada je Džeko sve sam uradio, a Mkhitaryan mu ukrao loptu i pogodio mrežu gostiju.

Inter je bio potpuno izgubljen sve do finiša susreta, kada je ni iz čega stigao do poravnanja. Roma je doslovno poklonila penal Interu, a mrežu domaćeg tima zatresao je Romelu Lukaku za konačnih 2:2.

Inter sada zaostaje pet bodova za Juventusom, koji ima utakmicu manje i čak i u slučaju eventualnog poraza od Lazija, zadržat će solidnu razliku u odnosu na svoje pratioce.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.