SERIJA A

Juventus golovima Ronalda savladao Lacio i približio se tituli prvaka Italije

Ronaldo sa dva gola odlučio pobjednika

Dvostruki strijelac. Juventus

Piše: A. M. / Avaz Sport

20.7.2020

Juventus je večeras u okviru 34. kola italijanske Serije A ugostio Lacio i slavio pobjedu rezultatom 2:1.

"Stara dama" je u večerašnji susret ušla pod imperativom pobjede obzirom na to da u posljednje tri utakmice nisu znali za pobjedu. Lacio je u još goroj formi dočekao ovu utakmicu jer je u posljednja četiri meča osvojio samo jedan bod.

Aleks Sandro (Alex Sandro) je imao prvu veliku šansu na utakmici u 11. minuti susreta kada je pogodio stativu gola gostiju.

Lacio je u finišu prvog poluvremena imao odličnu priliku da dođe prednosti. Ćiro Imobile (Ciro Immobile) je snažnim udarcem s poludistance pogodio stativu.

Ronaldo je sa bijele tačke u 51. minuti pogodio za vodstvo Juventusa, a isti igrač je tri minute kasnije na asistenciju Dibale postigao svoj drugi gol večeras i udvostručio prednost "Stare dame".

Imobile je u 83. minuti uspješno realizirao jedanaesterac i dao nadu gostima iz Rima da mogu barem do boda. Međutim, rezultat se do kraja susreta nije mijenjao.

Juventus je vrlo blizu devete uzastopne titule prvaka Italije obzirom na to da je na vrhu tabele sa osam bodova više od drugoplasiranog Intera.

Lacio je ovim porazom vezao petu utakmicu u nizu bez pobjede i sada se sa 69 bodova nalazi na četvrtoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.