SLOVENIJA

Menalo se oprostio od Olimpije: Nadam se da će naša priča imati sretan kraj

Nažalost neću biti na terenu, ali ću biti najveći navijač Olimpije na svijetu

Menalo: Sretno Ljubljančani. Arhiv

Piše: G. Š./Avaz Sport

22.7.2020

Naš reprezentativac Luka Menalo oprostio se od ljubljanske Olimpije, koja večera u Celju igra odlučujuću utakmicu za prvaka Slovenije

Veliko hvala svim saigračima, fizioterapeutima, oružarima i ostalim djelatnicima NK Olimpija, navijačima i svima onima koji su bili uz nas proteklih godinu dana. Uživao sam igrajući za Olimpiju i nadam se da će naša priča imati sretan kraj. Nažalost neću biti na terenu, ali ću biti najveći navijač Olimpije na svijetu. Sretno, napisao je Menalo na svom Instagramu.

Inače, on je ove sezone bio (po)najbolji fudbaler Olimpije (12 golova i osam asistencija), a večeras (20.45 sati) neće biti u timu zbog suspenzije, odnosno viška žutih kartona.  

U Sloveniji se danas igraju utakmice posljednjeg kola Prve lige. Prvoplasirano Celje i drugoplasirana Olimpija će odigrati direktan okršaj u borbi za šampionski naslov, s tim što Ljubljančanima titulu donosi samo pobjeda pošto domaćin ima dva boda više... 

Prema kladionici Mozzart večeras u Celju nema favorit. Kvota na pobjedu domaćina i gosta je 2.75. Ostale kvote pogledajte ovdje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.