MILANO

Pioli: Da se nismo vratili fudbalu poslije pauze, ovo bi bila sezona za žaljenje

Sretan sam, znao sam to već nekoliko dana

Pioli: Nisam tek tako rekao da smo koncentrisani samo na sadašnjost. Arhiv

Avaz Sport

22.7.2020

Trener Milana Stefano Pioli obaviješten je da će njegov ugovor biti produžen do 30. juna 2022. godine, iako se špekulisalo da će Ralf Ragnik (Ralph Rangnick) preuzeti mjesto trenera i sportskog direktora Rosonera. 

- Sretan sam, znao sam to već nekoliko dana, izjavio je Pioli, te dodao:

- Dobiti šansu da vodiš ovako prestižan klub od početka, ekipu za koju znam da je kvalitetna i da može da se razvija, nije mala stvar. Veoma sam sretan. Naša budućnost je sada zajednička, ali prvo moramo da se skoncentrišemo na naredne tri utakmice, pošto ima mnogo toga da se uradi. Još možemo mnogo da damo, a zatim od 3. avgusta možemo da pričamo o tome šta će dalje biti.

Istakao je da je uprava kluba iz Milana prema njemu uvijek bila poštena.

Na sastanku su mi rekli da još nema konačne odluke i da će izbor biti napravljen na osnovu procjene rezultata u završnici sezone. Nisam tek tako rekao da smo koncentrisani samo na sadašnjost, to sam i mislio. Da se nismo vratili fudbalu poslije pauze, ovo bi bila sezona za žaljenje, pošto smo čak i prije pauze pokazivali znakove onoga što možemo. Otkako je nastavljeno prvenstvo, mi smo treći na tabeli po broju bodova od tada i u istoj situaciji kao Atalanta, analizira Pioli. 

Milan je trenutno petoplasirani tim Serije A sa 59 bodova, a to je pozicija koja vodi u Evropsku ligu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.