ZAGREB

Dinamo imenovao trenera

Prilikom donošenja ove odluke vodili smo računa da Zoran Mamić kao bivši trofejni igrač, kapiten ekipe, dugogodišnji sportski direktor a od 2013. do 2016. glavni trener, najbolje poznaje sistem Dinama

Hoće li i naredna sezona biti trofejna na Maksimiru?. Arhiv

Piše: Avaz Sport

22.7.2020

Upravni odbor GNK Dinamo Zagreb imenovao je za šefa stručnog štaba Zorana Mamića, potvrđeno je na zvaničnoj stranici kluba iz Maksimira.

Prilikom donošenja ove odluke vodili smo računa da Zoran Mamić kao bivši trofejni igrač, kapiten ekipe, dugogodišnji sportski direktor a od 2013. do 2016. glavni trener, najbolje poznaje sistem Dinama. To je osobito važno u svjetlu činjenice da će odmah po završetku postojeće sezone biti započeta nova sezona, u kojoj su naše ambicije osvajanje novog naslova prvaka Hrvatske i plasman u neku od UEFA liga. U trenerskom mandatu Zorana Mamića osvojili smo pet trofeja, igrali Evropa ligu te Ligu prvaka u kojoj pamtimo veliku pobjedu nad Arsenalom u Maksimiru. On je u tom razdoblju promovirao i dao priliku nizu mladih igrača poput Marka Pjace, Danija Olma, Nikole More, Borne Sose, Filipa Benkovića, Filipa Brekala, Amera Gojaka. Uspjesi koje je Zoran Mamić ostvario i u svojoj inozemnoj trenerskoj karijeri u kojoj je sa Al Ainom igrao finale Svjetskog klupskog prvenstva dodatno osnažuju odluku o njegovoj imenovanju na mjesto trenera 1. ekipe GNK Dinamo, piše u saopćenju GNK Dinamo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.